Naslovnica Vijesti Sisak Do subote 1. Dani nacionalnih manjina u Sisku

Do subote 1. Dani nacionalnih manjina u Sisku

Grad Sisak s pravom nosi naziv grad otvorenih vrata, multikulturalne i multinacionalne sredine, istaknuo je gradonačelnik Dinko Pintarić na konferenciji za novinare na kojoj je, zajedno s pročelenikom Upravnog odjela za informiranje građana, odnose s javnošću i prava nacionalnih manjina Tomislavom Dovranićem, najavio Dane nacionalnih manjina.

Manifestacija koja ima za cilj promoviranje kulture i običaja nacionalnih manjina koje žive na području grada Siska, održat će se od 25. do 27. travnja u Sisku. Pokrovitelj događanja je gradonačelnik, a organizator je Grad Sisak u suradnji s udrugama nacionalnih manjina.

Gradonačelnik je istaknuo kako je zajednička želja svih sudionika da Dani nacionalnih manjina u Sisku postanu tradicionalna manifestacija.

– Događanje nastavljamo na već ranije potpisanu Povelju o suradnji Grada s predstavnicima i vijećima nacionalnih manjina, manjinskih udruga, te udruga koje se bave manjinskim pitanjima Grada Siska. No nismo se zadržali samo na administrativnoj razini, već želimo pokazati kako Grad Sisak s pravom nosi naziv grada otvorenih vrata. Zato organiziramo ovo događanje koje će promovirati stvaralaštvo i život nacionalnih manjina u našem gradu – rekao je gradonačelnik Pintarić.

Pročelnik Dovranić najavio je trodnevni program koji će započeti u četvrtak, 25. travnja kada će od 9.30 sati na štandovima na tržnici Kontorba Sišanima ponuditi autohtona jela nacionalnih kuhinja.

Predsjednik Savjeta za nacionalne manjine RH Aleksandar  Tolnauer u petak, 26. travnja s početkom u 18 sati u gradskoj vijećnici  održat će predavanje na temu „Položaj nacionalnih manjina ulaskom Hrvatske u EU“. U subotu, 27. travnja u 19 sati u Domu kulture Kristalna kocka vedrine održat će se Folklorne večeri gdje će pripadnici manjinskih udruga pokazati bogatstvo svoje kulturno umjetničke baštine. Dovranić je dodao i kako će se u ponedjeljak, 29. travnja u 19 sati u organizaciji SKD Prosvjeta održati književna večer u sisačkom Hotelu Panonija.

(sisak.hr)

Komentirajte