14 C
Sisak
Utorak, 16 travnja, 2024

Caritas skrbi o obiteljima pogođenima poplavama, te volonterima

Datum:

Marketing

Caritas Sisačke Biskupije uz pomoć Hrvatskog Caritasa i uz koordinaciju s Gradskim društvom Crvenog križa Sisak već drugi tjedan za redom skrbi za potrebite obitelji pogođene poplavama, kao i za volontere koji  danonoćno rade na učvršćivanju nasipa u obrani sisačkog područja. Tijekom prvog tjedna travnja najteže je bilo u sisačkim prigradskim župama Odra i Sela gdje je poplavljeno stotinjak kuća, a volonteri Caritasa su u nekoliko dana podijelili potrebitima tristotinjak paketa hrane, te oko stotinu i pedeset toplih obroka za volontere. Osim u hrani Caritas je pomogao i u gorivu za muljne pumpe kojima su spašavane kuće i gospodarske zgrade.

Nakon smirivanja voda na području retencije „Odransko polje“, u drugom tjednu travnja odvija se  posebno složena na području donje sisačke Posavine, župa Gušće, gdje je zbog prekomjernog punjenja retencije parka prirode „Lonjsko Polje“ došlo do popuštanja nasipa. Na ovom području uz dodatnih dvije stotine paketa hrane za volontere na nasipima, Caritas je zbog ugroženosti bunara pitke vode dostavio i iznimno velik broj paketa vode.

Caritas Biskupije, kao i župni Caritasi pružat će i dalje pomoć sve do potpune stabilizacije situacije, a obiteljima kojima je voda oštetila domove i u narednom vremenu.
(SV)

Možda vas zanima...

Novi obrazovno-sportski centar u Sisku

Župan Ivan Celjak danas je predstavio projekt Sisačko-moslavačke županije,...

U Sisku se gradi novi hotel Siscia – bit će gotov do kraja 2025.

U Sisku će u komunalnoj zoni do kraja 2025....

Tko bi mogao u Sabor ući iz Siska i Sisačko-moslavačke županije?

U srijedu, 17. travnja, su izbori za Hrvatski sabor....

Nova kuhinja i kotlovnica u Domu za starije Sisak

U Domu za starije osobe Sisak novouređena je kuhinja ...