Naslovnica Najave Najave za četvrtak, 11. travnja

Najave za četvrtak, 11. travnja

SISAK – U četvrtak, 11. travnja 2013. godine s početkom u 12 sati u Gradskoj vijećnici bit će održana konferencija za novinare na kojoj će gradonačelnik Dinko Pintarić izvijestiti o najnovijim događajima vezanim uz poplave na sisačkom području. Na konferenciji će, uz gradonačelnika, sudjelovati predsjednik Gradskog vijeća Veljko Novak te zamjenik gradonačelnika i načelnik Stožera za zaštitu i spašavanje Agan Velić.

SISAK – Sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel, predsjednik Županijske skupštine Željko Kardaš i član Savjeta za pitanja hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata Ivica Pandža nazočiti će izvještajnoj skupštini Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Sisačko-moslavačke županije u četvrtak, 11. travnja 2013. godine, u hotelu Panonija u Sisku, s početkom u 11 sati.

POPOVAČA – U organizaciji Knjižnice i čitaonice Popovača dana 11. travnja 2013. godine (četvrtak) s početkom u 19 sati održat će se predavanje s razgovaraonicom na temu „Zaljubljenost, ljubav i pokoja kapljica ljubomore“ koju će voditi mr. sc. Daša Poredoš Lavor. Na susretu bit će riječi o prepoznavanju osobitosti ljubavi i zaljubljenosti, vještinama koje pomažu da zaljubljenost preraste u ljubav, vrijednostima zrele i potpune partnerske ljubavi, ali i pojavi ljubomore i preljuba u partnerskom odnosu. Ovo predavanje dio je projekta „Obiteljska svakodnevica“ koja je zamišljena kao niz susreta na kojima će biti obrađene teme bračnih razgovora, svađe, greške i oprosta, tolerancije, zajedništva i sl. Tematski sadržaji pripremljeni su tako da su primjenjivi i za mlade ljude pred kojima je stvaranje partnerske veze i obitelji, kao i za one koji imaju višegodišnje obiteljsko životno iskustvo, ali ga žele osvježiti i oplemeniti.

PETRINJA – Javna tribina predstavljanja dokumenta Domovinskog stožera Zavjeta za Hrvatsku s naslovom Strateška polazišta za oslobađanje Hrvatske od unutarnje agresije, koja će se održati u četvrtak, 11. travnja 2013. godine, s početkom u 20.00 sati  u Hrvatskom domu u Petrinji. Dokument će predstaviti s uvodnim dijelom general Marko Lukić, predsjednik Zavjeta za Hrvatsku, strateški dokument admiral Davor Domazet Lošo, ravnatelj Domovinskog stožera,  osvrt na strategiju prof. dr. Zdravko Tomac, potpredsjednik Domovinskog stožera za unutarnju politiku. Na predstavljanju okupljenima obratit će se i novoimenovana dopredsjednica ZZH za rješavanje statusa Hrvata iz BiH u RH dr. Viktorija Kaleb.

Komentirajte