5 C
Sisak
Četvrtak, 25 travnja, 2024

Njima su i porazi motivirajući

Datum:

Marketing

Iako je sezona hokeja u Sisku završila koncem veljače, pomladak KHL Sisak i dalje je aktivan. Proteklog vikenda mali oklopnjaci boravili su u Mariboru (SLO) na tradicionalnom turniru “Fox Trophy Maribor 2013.” za uzrast U10 (djeca rođena 2003. godine i mlađi).

Siščanima je ovo bilo drugi put zaredom da predstavljaju svoj grad na međunarodnoj smotri koja je ove godine okupila 12 ekipa iz Slovenije, Mađarske, Srbije, Austrije i Hrvatske. Uz Siščane Hrvatsku je predstavljala i ekipa KHL Zagreb.

Turnir je (06. i 07. travnja) igran u Ledenoj dvorani u Mariboru, po sistemu grupa u kojima se osiguravalo mjesto za plasman u razigravanje i borbu za poredak na turniru.
Siščani su bili u grupi B i prvog dana prema rasporedu odigrali su četiri, a drugog dana turnira tri utakmice. U igri im je bio vidljiv nedostatak treninga na ledu. Pali su i u tehničkom i u fizičkom segmentu, a sve se to odrazilo na prikazanu igru na terenu. U ogledima sa kvalitetnim protivnicima gubili su velikom razlikom i bez postignutog pogotka. U ponekim utakmicama pružili su igru koja je bila dovoljno dobra da poraz ne bude previsok i da se rezultat kreće “gol za gol”. U utakmici protiv STP Tigersa-a čak su i poveli sa 2:0 da bi u konačnici ipak izgubili 2:5. U posljednjem meču, onom koji je odlučivao o poretku na turniru, skupili su posljednje atome snage i želje te nakon dva dana igranja i šest izgubljenih utakmica uspjeli pobijediti drugu ekipu domaćina i osvojiti 11. mjesto u konačnom poretku.

Sastav KHL Sisak: Mika Andrić (golman) – Borna Savić, Marko Baždar, Franko Šimunović-Jan Ciglar, Sven Pavičić, Petra Randić – Luka Malović, Gabriel Gmaz, Rene Rimaj
Trener: Branko Lončarević

Rezultati subota 06.04.2013.

Vasas SC1 : KHL Sisak 16:0
STP Tigers : KHL Sisak 5:2 (Šimunović 2)
KHL Sisak : KHL Zagreb 1:11 (Šimunović)
KHL Sisak : Maribor 2 4:5 (Gmaz, Šimunović, Ciglar, Rimaj)

Rezultati nedjelja 07.04.2013.

HC Capitals : KHL Sisak 10:1 (Šimunović)
Stock City Oliers : KHL Sisak 15:0

Utakmica za konačni poredak: KHL Sisak : Maribor 2 6:3 (Šimunović 2, Ciglar, Baždar, Rimaj 2)

-I dok će neki reći da u uvjetima kakve imaju mali sisački oklopnjaci odlasci na turnire i natjecanja zapravo nemaju smisla, iz sisačkih hokejaša progovara prkos i silna želja da se bez obzira na okolnosti koje ih prate ipak pojavljuju na otvorenoj sceni. Da pokažu svima da su tu, da se bore i ustraju u nastojanju da postanu ravnopravni velikoj većini ostalih sportaša u svome gradu koji imaju regularne uvjete za trening i natjecanja u svojim sportovima. To je ujedno i način na koji poručuju svojim sugrađanima da je Sisak unatoč teškoj situaciji u kojoj se nalazi ipak grad u kojem smo se rodilli, u kojem živimo i koji volimo i ne odustajemo od borbe da se za njegovo ime čuje i u Hrvatskoj i van granica Hrvatske. Želimo biti jedni od onih koji ne pristaju na povlačenje i kojima poraz nije izgovor da odustanu već samo novi motiv za još ustrajniju i uporniju borbu. Želimo našoj djeci pružiti mogućnost da uživaju u onome što toliko vole i da kroz sport, putovanja, druženja i natjecanja odrastaju u zdrave mlade ljude kojima prepreke i poteškoće na životnom putu neće predstavljati kamen spoticanja nego priliku da postanu još bolji i kvalitetniji pojedinci usmjereni ka dobrobiti zajednice. To su vrijednosti koje cijenimo i razlozi zbog kojih vjerujemo da sav naš trud, rad i natjecanja itekako imaju smisla. – ističu roditelji djece koja treniraju u KHL Sisak i klupsko vodstvo.

za sisak.info Julija Baždar, foto: Siniša Randić

- Marketing -

Možda vas zanima...

Odlični rezultati sisačkih atletičarki

Odlične rezultate postigle su sisačke atletičarke na državnom prvenstvu...

12 sportaša Top Stepa na popisu reprezentacije

Na popisu reprezentacije RH u sportskim plesovima 12 je...

KHL Sisak od jeseni je član i Alpske hokejaške lige

Alpska hokejaška liga (AHL) objavila je kako će u...