13 C
Sisak
Četvrtak, 18 travnja, 2024

Ikić Baniček: Sisački vodovod i gradska vlast novac koristi za političku korupciju!

Datum:

Marketing

Kandidatkinja za gradonačelnicu koalicije SDP-HNS-HSU Kristina Ikić Baniček iznijela je na današnjoj konferenciji za medije, zajedno s kandidatom za zamjenika gradonačelnice Vladom Andučićem, niz optužbi na račun trenutne vlasti u Gradu Sisku.

Vlado Andučić upozorio je na neodgovorno i netransparentno trošenje novca građana putem Sisačkog vodovoda gdje se bez ikakvih kriterija, osim što se radi o političkim podobnicima, 200.000 tisuća kuna u posljednja dva mjeseca doniralo pojedinim sportskim klubovima i udrugama.Najviše je novca otišlo na Segestu i Rukometni klub Sisciju.

“Tako su i  udruge Zelena lista i Društvo umirovljenika dobile donacije Sisačkog vodovoda, a istoimena stranka Zelena lista i Stranka penzionera nalaze se u koaliciji sa vladajućima te je tajnik i udruga i stranaka isti čovjek. Obveze koje građani plaćaju putem svojih računa za vodu, u situaciji u kojoj gubici u vodovodnoj mreži iznose 40%, dvojac bez kormilara Pintarić-Novak koriste za financiranje podobnih.” – rekao je Andučić.  Spominjani tajnik je Siniša Gajić koji nam ovo nije htio komentirati. “Nisam tajnik stranke Zelene liste, a zanima me samo da li je Andučić imao tiskovnu konferenciju na nasipu u Svinjičkom” – rekao je kratko Gajić. Inače, ove dvije spomenute udruge nisu imale nikakve aktivnosti zadnjih godina.

“Ovaj primjer političke korupcije bi trebao postati točka nakon koje nema povratka i nakon koje se tiha, ali poštena većina u Sisku konačno osvijesti da novac kojim se plaćaju sinekure političkim podobnicima i klubovima miljenicima vlastodržaca nije neki tuđi, virtualni već naš novac. Žrtve ove političke korupcije su svi naši sugrađani kojima su kuće poplavljene zbog zaobalnih voda koje nemaju kamo oteći jer komunalna tvrtka zadužena za širenje kanalizacijske mreže novce troši na klijentelističku kupovinu podobnih, a ne na podizanje standarda života Siščana” istaknula je Kristina Ikić Baniček.

“Bilo bi dobro da Pintarić stanovnicima Grede, Sela, Stupna, Odre, Žabna, Starog Praćna, Hrastelnice, Novog Sela Palanječkog, Budaševa i Topolovca objasni da nakon njegova tri mandata vlasti još nemaju sustav javne odvodnje jer je prioritet Sisačkog  vodovoda i gradonačelnika trošenje sredstava putem  donacija raznim podobnicima i to sredstvima koja su namijenjena za razvoj  i održavanje postojećeg sustava.  Građanima Siska nudim civilizacijski iskorak u načinu razmišljanja o tome čemu služi njihov novac kojim upravlja gradonačelnik jer grad mora funkcionirati kao uređena zajednica koja gradi i ostvaruje projekte za bolji I sigurniji život, a novca će biti dovoljno kada se prestanu tajno preusmjeravati na sumnjive račune “, zaključila je Kristina Ikić Baniček.

Možda vas zanima...

Od listopada se uspješno provodi program „Caritas za djecu i obitelj“

Caritas Sisačke biskupije od listopada 2023. godine uspješno provodi...

U Sisku, kao i prije 4 godine, težak poraz SDP-a i Kristine Ikić Baniček

Gledajući rezultate izbora za Sabor, održane u nedjelju, 17....

Privremeni rezultati izbora u RH, 7. izbornoj i Sisku – HDZ 61, SDP 42 mandata

Prema privremenim rezultatima izbora HDZ je dobio najviše mandata,...

Novi obrazovno-sportski centar u Sisku

Župan Ivan Celjak danas je predstavio projekt Sisačko-moslavačke županije,...