6 C
Sisak
Nedjelja, 28 studenoga, 2021

Održano Prvenstvo županije u gađanju zračnom puškom

- Marketing-spot_imgspot_img

Na streljani u Sisku 06.04.2013. održano je Prvenstvo sisačko moslavačke Županije u gađanju serijskom zračnom puškom u svim kategorijama. Nastupila su 42 natjecatelja iz samo tri kluba. Najbrojniji su bili članovi ŠSK “HVIDR-a SISAK” čak 33 natjecatelja. Pogođene su 23 norme za nastup na državnim prvenstvima, a samo jedna nije iz sisačkog kluba.

Kod kadetkinja je nastupila samo jedna. Mlada Nikolina Knežić u svom prvom nastupu na nekom natjecanju uspjela je ostvariti zacrtani cilj, pogoditi normu za nastup na PH.

Kadeti su imali malo više gužve, nastupilo ih je sedam. Pobjednik je Patrik Božurić sa 180 krugova. Srebro je uzeo Antonio Lovrenović sa 168 krugova, dok je treće mjesto osvojio Luka Kovačević sa 166 krugova. Četvrto mjesto je osvojio Ivan Janković sa 165 krugova. Iako je Ivan ostao bez medalje ostaje mu utjeha da je pogodio normu za nastup na PH. Bez obzira što kadetski rezultati nisu jaki, svi će kadeti ići na PH. Ekipa je potpuno nova, složena od dvanaestogodišnjaka i vrlo je bitno da idu na to prvenstvo.

Kod juniorki nije bilo iznenađenja. Marina Mačković je ponovo prvakinja županije, bez obzira na nedostatak treninga. Sa 360 krugova bez većih problema pobijedila je sestre Marković koje su podijelile drugo i treće mjesto. Patricia je druga sa 342 kruga, a Martina treća sa 336 krugova. To je ekipa koja će u Bjelovaru braniti lanjsko treće mjesto na PH, ali mislim da se možemo nadati i penjanju na koju stepenicu više. Uz našu najbolju trojku nastupile su i tri nove cure. Sa tek nekoliko mjeseci treninga čak dvije su uspjele doći do norme za PH. Silvija Kiš je sa 329 krugova osvojila 4. mjesto, dok je Matea Pavlenić 5. sa 320 krugova.

Juniora nikad manje, ali rezultati nikad jači. Pobjednik je Ivan Žirković sa 365 krugova. Iako nakon godine pauze, nije puno izgubio na svojoj preciznosti. Jako ugodno iznenađenje prvenstva je drugo mjesto Hrvoja Orlića. Obzirom na malu konkurenciju više je iznenađenje rezultat od 363 kruga. Hrvoje dugo trenira, ali nije imao baš visoke rezultate. Treći je Dominik Kovačević sa 350 krugova.

Kod seniorki se pojavila jedna povratnica, nakon više godina izbivanja iz streljaštva. Danijela Ćosić je pokazala da nije zaboravila gađati i sa visokih 358 krugova je osvojila drugo mjesto. Ni s tako dobrim rezultatom nije uspjela pobijediti Natašu Acs koja je pogodila 369 krugova i sa osobnim rekordom i najjačim rezultatom prvenstva premočno osvojila zlatnu medalju. Treća je Davorka Božurić.

Uobičajeno kod seniora je največa gužva. Dvadesetjedan senior se borio za naslov županijskog pobjednika, najuspješniji je bio Krešimir Rupčić iz SK “POPOVAČA” sa 358 krugova. Srebrnu medalju uzeo je Tihomir Ilijević sa 356 krugova, dok je broncu izborio još jedan “povratnik” u klub, Goran Ćorić. Pogodio je 350 krugova što mu je ujedno dovoljno za odlazak na PH.

Ekipni pobjednici su seniori domaćeg kluba, drugi su seniori SK “POPOVAČA” dok su treće mjesto zauzeli članovi SK “NOVSKA”.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti