16 C
Sisak
Utorak, 16 travnja, 2024

Za sada zahtjev za elementarnom nepgodom stigao samo iz Lekenika

Datum:

Marketing

Nakon što je sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel u četvrtak, 4. travnja 2013. godine prilikom obilaska poplavljenih područja pozvala gradonačelnike i načelnike s područja Županije da podnesu zahtjeve za proglašenje elementarne nepogode, Županijsko povjerenstvo za procjenu šteta za elementarne nepogode zaključno s danom, 5. travnja 2013. godine, u 15 sati, zaprimilo je samo jedan zahtjev za proglašenje elementarne nepogode i to Općine Lekenik.

Povjerenstvo je sazvano za ponedjeljak, 8. travnja 2013, kada će se isti zahtjev razmotriti i eventualno naknadno zaprimljeni zahtjevi, te usvojiti prijedlog Odluke o proglašenju elementarne nepogode (04-poplava) i potom dostaviti Županici na usvajanje.

S obzirom da se radi o elementarnoj nepogodi koja nastaje u dužem razdoblju (točka A.8- Metodologije za procjenu štete od elementarne nepogode), kao početak nepogode uzima se dan proglašenja, te je propisano da se sve prijave za štete po istoj, kao i prvo priopćenje o ukupnim štetama za pojedinu jedinicu lokalne samouprave predaju i izvješća dostavljaju Državnom povjerenstvu najkasnije u roku od 8 dana od tog dana.

Možda vas zanima...

Humanitarni koncert “Pomozimo Katarini Nerlović”

U utorak, 30. travnja, organizira se u Lipovljanima humanitarni...

Održan prosvjed u Vrginmostu „Stop Phaten Plastic“

Građanska Inicijativa „Stop Phaten Plastic“ organizirala je 11. travnja...

Uručene bespovratne potpore za tradicijske i umjetničke obrte 

U prostorijama Obrtničke komore SMŽ u subotu su uručeni...

Useljeni stanari u županijsko naselje “Petrinia”

Župan Ivan Celjak uručio je u četvrtak ključeve korisnicima...