Naslovnica Izdvojeno Odlučeno o ovogodišnjim dobitnicima Nagrada Grada Siska

Odlučeno o ovogodišnjim dobitnicima Nagrada Grada Siska

Gradski su vijećnici jednoglasno donijeli odluku o ovogodišnjim dobitnicima Nagrada Grada Siska koje se tradicionalno dodjeljuju u prigodi proslave Dan grada Siska 4. lipnja.

Nagradu Grada Siska za životno djelo ove je godine dobio kolekcionar Velimir Kraker jer je dugogodišnjim sakupljanjem, proučavanjem  i restauriranjem oformio vrijednu zbirku uređaja za reprodukciju zvuka i fonoteku, jedinstvenu u Europi. Posthumno se Nagrada za životno djelo dodjeljuje i Antunu Bobetku, prvom zapovjedniku 57. SAMB-a, za izuzetan doprinos u obrani grada Siska i časno služenje domovini te Ivi Maroeviću, povjesničaru umjetnosti, muzeologu i konzervatoru, za intenzivno istraživanje arhitekture i urbanizma Siska u knjizi Sisak grad i graditeljstvo.

Godišnju Nagradu Grada Siska ove će godine primiti dr.sc. Mirela Slukan Altić, za znanstveni angažman uložen u stvaranje drugog dopunjenog izdanja Povijesnog atlasa hrvatskih gradova, posvećenog Sisku te Milanu Stojanoviću za stalni uspon i kontinuitet poslovnih rezultata, te ugled trgovačkog društva Siscia stečen dugogodišnjim i bezbrojnim uspjesima na domaćem, europskom i svjetskom modnom tržištu.

Godišnja će nagrada biti dodijeljena i Vokalno instrumentalnom ansamblu „Lipe“, za uložen trud i ljubav u očuvanju i predstavljanju hrvatske nematerijalne baštine, te promociju prirodnih ljepota i povijesnih znamenitosti Grada Siska.

Nada Berek, ravnateljica Osnovne škole Braće Ribar primit će Pohvalu Grada Siska, za dugogodišnju stručnost, odgovornost i predanost nastavničkom poslu i učenicima. Osim nje, Pohvalu će primiti i trenerica plesa Marijeta Rimay,  za izuzetne rezultate postignute u športu koji doprinose ugledu i promidžbi Grada Siska. Među pohvaljenima našla se i gradska ustanova Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak, za izuzetni uspjeh u razvoju knjižnice i njezinoj prilagodbi i prilagođavanju potrebama svih stanovnika u lokalnoj zajednici pa tako i osobama s invaliditetom.

Zahvale Grada Siska ove će godine dobiti Miroslav Dimić, glazbenik, osnivač i voditelj Poprock škole, za kvalitetnu edukaciju i obrazovanje mladih glazbenika te Milan Milanović, za hrabrost i požrtvovanost u spašavanju ljudskih života.

I ove godine će u suradnji s Policijskom upravom Sisačko-moslavačkom biti dodijeljene nagrade najboljem temeljnom i prometnom policajcu Grada Siska, Mili Dumenčiću i Vladi Pomoravcu.

Komentirajte