Naslovnica Vijesti Kultura Treće moslavačko trienale u Muzeju Moslavine Kutina

Treće moslavačko trienale u Muzeju Moslavine Kutina

Muzej Moslavine Kutina priređuje od 15. ožujka 2013. godine  umjetničku izložbu pod nazivom Treći likovni trijenale Moslavine, izložba ostaje otvorena do 15. 4. 2013. godine. Otvorenje je u petak, 15. ožujka, u 18 sati.

Na izložbi  će osamnaest akademskih likovnih stvaratelja predstaviti 70-tak djela svojih najnovijih uradaka.

Skupina akademskih likovnih stvaratelja prvi put se predstavila kutinskoj javnosti 2005. godine u Galeriji Muzeja Moslavine u Kutini, i imala je samo osam predstavnika, da bi svakog slijedećeg predstavljanja sve više se umnožavala te ih ovog puta izlaže 18.
Ovaj put pozvali smo osamnaet umjetnika: slikara, kipara, grafičara, restauratora i likovnih pedagoga koji su vezani mjestom boravka ili rođenjem za Moslavinu. Na ovoj izložbi izlagat će svoja djela umjetnici iz Zagreba, Kutine, Garešnice, Čazme, Popovače, Ivanić Grada i Canade.

Svrha ove likovne izložbe je pružiti uvid u svojstva i značajke recentnog likovnog izričaja, pokazati najnovija djela nastala u posljednje tri godine, te upozoriti na imena i nove autorske darovitosti. Izložba je putujuća i bila bi postavljena u Kutini, Ivanić Gradu, Garešnici, Bjelovaru, Novskoj i u Puli.

Komentirajte