Naslovnica Vijesti Kultura Predstavljanje knjige Antuna Jozinga Mrtvi se ne vraćaju

Predstavljanje knjige Antuna Jozinga Mrtvi se ne vraćaju

Predstavljanje knjige Antuna Jozinga Mrtvi se ne vraćaju biti će u četvrtak, 14. ožujka, u 18 sati u odjelu za odrasle sisačke knjižnice. Gosti su Branko Kolarić; predsjednik Udruge veterana 2. gardijske brigade Gromovi, Mile Krište; tajnik podružnice Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade Gromovi, don Milenko Majić; vojni kapelan i Antun Jozing, autor knjige.

Iz piščevog predgovora:

Volio bih da s ovom knjigom, bar djelomično uspijem dočarati atmosferu koja je vladala na ratištu Banovine 1991.godine. Pišem samo o jednom dijelu bojišnice, o postrojbi kojoj sam bio dodijeljen, bojišnice koju sam osobno upoznao. Želim upoznati čitatelje s anonimnim junacima Domovinskog rata, a koje na ulici ne prepoznajemo i ne vidimo. Veliki dio tih izuzetnih ljudi ostao je samozatajan i gotovo neprimjetan, a tamo na ratištu, bili su veliki, veliki do neba. Prva bojna, II. Gardijske brigade, nazvana „Mambe“, s našim zapovjednikom Franjom, sa svim dečkima koje sam upoznao, bila je moj dosanjani san…

Prvi je to roman snajperista koji je na početku Domovinskog rata odgovorio na zov Domovine. U romanu je prepričao brojne događaje u kojima se našao na ratištu Banovine.

 

Komentirajte