15 C
Sisak
Ponedjeljak, 15 travnja, 2024

Policajac heroj – Željko Hrastnik iz Kutine

Datum:

Marketing

Željko Hrastnik iz Kutine, policijski službenik PU sisačko-moslavačke, koji je od početka veljače u sastavu mirovne operacije EU – EULEX Kosovo, sudjelovao je 7. ožujka u spašavanju civila nastradalih u teškoj prometnoj nezgodi, a za što je primio i zahvale.

Naime, prilikom odlaska na zadatak navedenog dana, tim EULEX granične policije, u kojem je i Hrastnik, naišao je na magistralnoj cesti Kosovska Mitrovica – Leposavić na vozilo s četiri putnika, koje je u prometnoj nezgodi sletjelo u rijeku Ibar. Jedan, teško ozlijeđen putnik, još je uvijek bio zarobljen u vozilu, dok su ostali bili u rijeci te su Željko Hrastnik i njegovi kolege počeli spašavati ljude iz rijeke i koordinirati aktivnosti do dolaska KFOR-a i kosovske policije.

Brzom i profesionalnom reakcijom spašeni su životi, a njihov je čin naišao na pozitivne reakcije lokalnog stanovništva, ali i iz Republike Srbije. Željko Hrastnik je, naime, s ostalim članovima tima primio Zahvalu misije EULEX Kosovo za izvanredan timski rad, brzu i profesionalnu reakciju, a svoju zahvalnost na požrtvovnosti i profesionalnosti iskazao im je i predsjednik općine Leposavić. Uz to, Vlada Republike Srbije je preko svog službenog predstavnika za Kosovo i Metohiju uputila pismo zahvale šefu misije EULEX Kosovo i pripadnicima koji su sudjelovali u spašavanju nastradalih građana.

Možda vas zanima...

Kupljeno novo vozilo za hitnu, uskoro stižu još četiri

U Zavodu za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije od početka...

Cijeli idući tjedan pojačani nadzor brzine kretanja vozila

U organizaciji mreže prometnih policija država Europe - ROADPOL,...

Sva vrtićka djeca pohađat će školu plivanja na gradskom bazenu

Na gradskom bazenu na Kontrobi traje škola plivanja za...

Nova oprema za HGSS Novska

Župan Ivan Celjak je u sjedištu Županije s pročelnikom...