Naslovnica Izdvojeno Do 07. travnja radovi na pruzi između Klare i Glavnog kolodvora

Do 07. travnja radovi na pruzi između Klare i Glavnog kolodvora

Nakon modernizacije signalno-sigurnosnog sustava u Zagreb Glavnom kolodvoru, a u sklopu radova na obnovi zagrebačkoga željezničkog prstena, u srijedu 13. ožujka u 8.00 sati počinju pripremni radovi na remontu 6,5 km duge dionice od Zagreb Glavnog kolodvora do kolodvora Zagreb Klara na pruzi Zagreb GK – Sisak – Novska, a 18. ožujka počinje i remont dionice koji će trajati do 7. travnja 2013.

Vrijednost radova je 80 milijuna kuna, a nakon završetka radova pruga će biti  osposobljena za brzinu od 90 km/h.

Tijekom radova na snazi će biti posebna regulacija prometa. Od Velike Gorice do Zagreb Glavnog kolodvora i obratno željeznički će promet teći pomoćnim prijevoznim putem preko kolodvora Zagreb Resnik. Vlakovi će tako voziti od 13. do 17. ožujka od 8.00 do 14.00 sati te neprekidno od 18. ožujka u 8.00 sati do 7. travnja 2013. u 18.00 sati.

Putnici koji koriste stajalište Odra i kolodvor Zagreb Klara prevozit će se autobusima u kojima će vrijediti HŽ-ove karte za vlak, a prometovat će od željezničkog kolodvora Velika Gorica (zaustavljanje na platou nasuprot kolodvorske zgrade) preko stajališta Odra (zaustavljanje na ugibalištu na glavnoj cesti) do kolodvora Zagreb Klara (zaustavljanje ispred kolodvorske zgrade) i obratno.

Putnici koji imaju mjesečnu, višemjesečnu ili godišnju pretplatnu kartu, a koji tijekom radova neće koristiti željeznički prijevoz, na blagajnama trebaju ovjeriti svoje karte kako bi im HŽ Putnički prijevoz vratio novac za neiskorištena putovanja od dana ovjere.

Komentirajte