Naslovnica Vijesti Sisak Poticajan rad DVD-a Greda

Poticajan rad DVD-a Greda

Upravni odbor i Zapovjedništvo Dobrovoljnog vatrogasnog društva Greda podnijeli su godišnje izvješće o radu svog društva.

DVD Greda je po organizacijskom ustroju stožerno društvo, koje u skladu zakona i definirane operativne odgovornosti intervenira u svome mjestu, a po obavijesti JVP Grada Siska i na širem području. Društvo ima ukupno 78 članova od kojih je 58 bilo prisutno na ovoj 131. Skupštini gdje su izabrali novo vodstvo. Za predsjednika društva izabran je Marijan Skender, za zapovjednika Dražen Sekulić, za tajnika Ivica Terzov, te ostali članovi Upravnog i Nadzornog odbora, svi jednoglasnom odlukom prisutnih članova. Podršku na ovom skupu vatrogascima Grede u svojim prigodnim govorima dali su, zamjenik gradonačelnika Grada Siska Drago Martinac, tajnik VZSM županije Vlado Brlečić, predsjednik VZG Siska Ivica Šolaja, predsjednik Mjesnog odbora Greda Zlatko Ceković, te predstavnici iz 20 DVD-a.

Radni izvještaj obiluje brojnim aktivnostima koje su u protekloj godini organizirano i planski odradili vatrogasci Grede, a to su: dovršena dogradnja vatrogasnog spremišta, uvedeno centralno grijanje u garažni prostor vatrogasnih vozila, održavane praktične i taktičke vježbe operativnih članova, natjecanje ekipa djece i mladeži, osposobljavanje za specijalnost „rad s izolacijskim aparatima“ prošlo je 9 članova, liječnički pregledi operativnih članova, preventivne aktivnosti na području Grede i drugih naselja u okviru plana VZG Siska, prigodna vatrogasna edukacija u mjesnoj Osnovnoj školi, održavanje vatrogasne opreme i okoliša vatrogasnog spremišta. Vatrogasci Grede u protekloj godini intervenirali su 14 puta, od toga 13 intervencija gašenja požara na otvorenom prostoru. U svim intervencijama pokazali su zalaganje, profesionalnost i odgovornost, čime su zaslužili pohvale Predsjednika i Zapovjednika VZG Siska Ivice Šolaja i Miroslava Goluba. Sudjelovali su na gašenju požara u Skradinu s tri vatrogasca i jednim vatrogasnim vozilom.

Vodstvo DVD-a Greda i svi stariji članovi s ponosom ističu pomladak svog društva, koji se sastoji od 35 dječaka i djevojčica, koji uspješno treniraju i sudjeluju u svim natjecanjima na kojima postižu dobre rezultate što redovno prate svi članovi društva.
Vjerni dugogodišnji članovi društva nagrađeni su jubilarnim spomenicama za svoj neprekidni vatrogasni rad i to: za 10 godina spomenice su dobili, Miroslav Cerovski, Mario Cavrić, Kristijan Tonković, Filip Periček, Kristijan Jurić, Andrea Jurić i Marko Markuz. Za 30 godina spomenicu je dobio Tomislav Cerovski, za 40 godina rada u društvu spomenice su dobili, Damir Tomašević, Vlado Crnolatec, Željko Kovač i Stevo Vlahovac. Poseno priznanje za zalaganje i značajan doprinos u razvoju društva, zasluženo je primila Ankica Kovač, koja uz brojne aktivnosti obavlja i dužnost blagajnice društva.

Predstavili su se i najmlađi članovi DVD-a Greda, a u njihovo ime djevojčica Valentina Skender pročitala je priču u koja govori koliko mladi poštuju vatrogasnu djelatnost.

Na kraju svečanog skupa, održanog u subotu, 2. ožujka, predsjednik društva Marijan Skender, zahvalio je članovima na radu i zalaganju, svima drugima koji su svojom pomoći, podrškom i donacijom doprinijeli radu i razvoju društva, a novo vodstvo je pozvao da zajedno nastave i u narednom periodu na dobrobit svog mjesta i šireg područja.

Veljko Đurić

Komentirajte