Naslovnica Vijesti SMŽ Krizi unatoč, ostvarili najvažnije ciljeve

Krizi unatoč, ostvarili najvažnije ciljeve

Dobrovoljni vatrogasci Dužice održali su redovnu izbornu Skupštinu. Na nju su, uz 55 članova DVD-a, došli brojni gosti te vatrogasni predstavnici: Marijan Crnkoci, načelnik Općine Lekenik, Dragutin Vlahovac, Zamjenik načelnika Općine Lekenik, Stjepan Kušan, vijećnik Općine Lekenik i zamjenik predsjednika VZO Lekenik, Vlč. Mladen Vidak, Župnik Župe Sv. Nikole i Vida Žažina, Zdravko Podgorski, Predsjednik VZO Lekenik, te predstavnici DVD-a: Lekenik, Letovanić i Žažina.
U dobro pripremljenom i prezentiranom pregledu rada društva u prethodne četiri godine, predsjednik Marin Čačić nazočne je upoznao o realiziranim aktivnostima: Nabavljeno je vatrogasno vozilo za gašenje požara, završena je izgradnja vatrogasnog spremišta, asfaltirano je višenamjensko vježbalište, obavljeno planirano osposobljavanje vatrogasaca i pomlađivanje članstva .
Ovime su ostvareni najvažniji ciljevi društva u proteklom četverogodišnjem razdoblju. Nadalje, istaknuto je da društvo trenutno broji 100 članova, od kojih 77 sa pravom glasa, a u protekle četiri godine primljeno 16 novih članova. Održana je financijska stabilnost prihodovne strane društva unatoč općim financijskim teškoćama.
U protekle četiri godine društvo je imalo ukupno 16 intervencija od čega 4 na stambenim objektima, 10 otvorenog prostora, 1 tehnička intervencija i 1 lažna dojava, a 5 intervencija bilo je izvan mjesta Dužice. Na navedenim je intervencijama sudjelovalo 90 vatrogasaca koji su utrošili ukupno 197 radnih sati.
Članovi Skupštine za novo vodstvo društva jednoglasno su izabrali: Marin Čačić predsjednik, Darko Dobrenić zapovjednik, te ostali članovi upravnog odbora, Željko Kocmanić, Dražen Jerleković, Saša Jerleković, Davor Grozaj i Davor Vratarić.
Novi/stari predsjednik se zahvalio u svoje ime i u ime svih izabranih na ukazanom povjerenju te je obećao da će ga u naredne četiri godine nastojati i opravdati.
Nakon izbornog dijela kroz prezentaciju je predsjednik predstavio Program rada i Financijski plan društva za 2013. godinu koji su jednoglasno i usvojeni.


U završnom dijelu sjednice, koja je održana 23. veljače, dodijeljena su vatrogasna priznanja i odlikovanja.
Spomenice 10 godina: Tina Zgurić, Klaudia Medved, Magdalena Čačić.
Spomenice 30 godina: Zvonimir Dobranić i Stjepan Prelog.
Spomenica 40 godina: Ivica Belošević.
Spomenice 50 godina: Ivo Ančić, Slavko Čačić, Drago Mesarić i Nikola Pintarić.
Predsjednik društva gospodin Čačićna kraju Skupštine, uputio je javnu zahvalu svima koji su na bilo koji način pomogli u radu društva i tako doprinijeli većoj sigurnosti imovine i ljudi na području Dužice i okolnih mjesta.

Veljko Đurić

Komentirajte