Naslovnica Izdvojeno Na izbore ide i koalicija “Volim Sisak”

Na izbore ide i koalicija “Volim Sisak”

Potpisnici koalicije "Volim Sisak"

Na sisačkoj političkoj sceni je od petka nova koalicija. “Volim Sisak” joj je naziv, a čine ju Demokratska stranka umirovljenika (DSU), Hrvatska demokratska regionalna stranka (HDRS), Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) i Stranka demokratske akcije (SDAH). Sporazum o zajedničkom izlasku na izbore potpisali su Mirjana Karajčić DSU, Siniša Pavrlišak HDRS, Mirjana Olujić Voloder SDSS i Šaban Kadrić SDAH.

Iako je većina njih, osim HDRS-a koja je nedavno osnovana, do sada na lokalnim izborima u Sisku uvijek sudjelovala u koalicijama s većim strankama, ovaj put odlučili su izbjeći i HDZ i SDP. Doduše, bilo je razgovora o mogućem priklanjanju SDP-u, ali dogovor nije postignut.
Ove četiri stranke, najavljuju, vodit će poštenu kampanju.

“Ne želimo više podjele na crvene i crne, prestanimo dijeliti ljude na takve načine. Podjela je moguća samo oko toga da li je netko čovjek, ili nije, rekao je, predstavljajući koaliciju, Agan Velić (SDA), aktualni dogradonačelnik Grada Siska. On je istaknuo da su u koaliciju okupili ljude koji imaju cilj i viziju da Sisak može bolje i žele raditi da se taj cilj ostvari.

“Šaljemo s ovog mjesta poruku građanima Siska da su promjene nužne i moguće. No za te promjene treba znanje i iskustvo kojeg imamo iz niza godina rada i bavljenja politikom, rekao je Velić. Tijekom kampanje, kažu, govoriti će samo o projektima, bez udaraca ispod pasa, a projekti će se bazirati na novcu iz EU fondova.

” Ovaj Grad nema u svom proračunu, uz ovoliki socijalni pritisak i opterećenje, mogućnosti samostalnog razvoja pa će trebati naći investitore, i vanjske partnere, a na raspolaganju su nam EU fondovi” –  kaže Velić.

Svoj program će predstaviti uskoro. Novost je da će program koalicije biti stavljen na javnu raspravu, te će ga svi građani moći ocijeniti ili dopuniti. Koalicijski partneri nisu htjeli govoriti o imenima svojih kandidata na listi za Gradsko vijeće, kao i kandidata za gradonačelnika i zamjenike. Kažu d aće imena objaviti uskoro, te da su i dalje otvoreni za suradnju s drugim strankama i nezavisnim listama koje žele Sisak mijenjati na bolje.

FOTO: Siniša Bogičević

 

Komentirajte