Naslovnica Najave Najave za utorak, 12. veljače

Najave za utorak, 12. veljače

SISAK – Pod okriljem Gradske tržnice Sisak obilježava se fašnički utorak. U utorak  12. veljače  2013. s početkom u 10 sati Tržnicu Kontroba posjetit će maskirana djeca  Dječjeg vrtića „Sisak Stari“. Uz pjesmu i vesele dječje maske čekaju Vas i ukusne krafne.

SISAK – Sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel i predsjednik Županijske skupštine Željko Kardaš sa suradnicima primiti će polaznike XV. naraštaja Ratne škole OS RH “Ban Josip Jelačić”. Prijem će biti održan u sjedištu Županije( Sisak, S.i A. Radića 36, II kat, veliki kabinet) u utorak, 12. veljače 2013. godine, s početkom u 9.30 sati. Izjave za medije predviđene su u 10 sati. Polaznici XV. naraštaja Ratne škole OS RH “Ban Josip Jelačić” u okviru redovnog Plana i programa izobrazbe provest će studijsko putovanje na području Sisačko-moslavačke županije s ciljem obilaska sjedišta Županije te važnih privrednih subjekata, kulturnih ustanova i znamenitosti.

SISAK – U utorak, 12. veljače 2013. godine održat će se druga radionica u sklopu Male škole baštine na kojoj će se obraditi osnovni pojmovi vezani uz muzeologiju i baštinu. Mala škola baštine je projekt Gradskog muzeja Sisak koji je organiziran u suradnji s Koordinacijom udruga mladih Siska. Cilj radionice je baštinsko osvješćivanje, prvenstveno mladih kojima je radionica namijenjena. Sudjelujući na radionicama polaznici će moći saznati kako i zašto muzeji rade, pravila i propise prema kojima se predmeti baštine čuvaju, načine postavljanja izložbi te druge informacije i zanimljivosti o muzejskoj djelatnosti. Radionica je koncipirana u dva dijela, teorijski i praktični dio. Teorijski dio obuhvaća obradu osnovnih termina vezanih uz baštinu, dok će se u sklopu praktičnog dijela priređivati izložbe, posjećivati Muzej, arheološki lokaliteti, baštinske institucije i drugo. Voditelj radionice je Marijan Bogatić, muzejski pedagog Gradskog muzeja Sisak. Radionica će se održati u prostorijama Kluba mladih Skwhat, Perivoj Viktorovac b.b. s početkom u 20,00 sati.

SISAK – Sjednica Skupštine Športskog atletskog kluba „Sisak” će se održati u UTORAK  12. veljače 2013. godine u 19,00 sati
u prostorijama ŠRC Sisak – bazen.

Komentirajte