Naslovnica Vijesti SMŽ U subotu FUK – Fašnik u Kutini

U subotu FUK – Fašnik u Kutini

U subotu, 02. veljače svjetovna vlast grada Kutine predat će vlast maškarama čime će službeno započeti Fašnik u Kutini 2013. Fašničke povorke po osamnaesti put oživjet će pokladne običaje, pjesmu, ples i ludost kroz ulice grada Kutine.

Program se sastoji od maskirane povorke (djeca i odrasli), te završne zabave u šatoru kod Športskog centra. Povorka kreće sa prostora gradske tržnice (Tržna ulica) u 14.00 sati, a prolazit će: Tržnom ulicom, zatim Kolodvorskom i dalje ulicom Hrvatskih branitelja do Športskog centra, gdje će u 15.00 sati biti tradicionalno predstavljanje skupina na pozornici i preuzimanje ključeva grada. Nakon predstavljanja, svi sudionici će biti počašćeni okrjepom u šatoru, a biti će organiziran i prigodni zabavni program uz grupu “Gustafi”. I ove godine ćemo ugostiti vanjske skupine, kao i brojne dječje skupine, a nadamo se i dobrom odazivu Kutinčana.
U slučaju lošeg vremena povorka neće prolaziti gradom, a predstavljanje će se održati u šatoru kraj Športskog Centra, (Ulica Hrvatskih branitelja 8, Kutina).

U sklopu fašničkih ludovanja na području Kutine biti će još četiri događanja: 26.01. Fašnik u Šartovcu (FUŠ) , 08.02. Fašnik u Katoličkim Čairama (FUKAČ), 09.02. Fašnik u Ilovi (FUI) i  12.02. Fašnik u Kutinskom Selu (FUKS).

Komentirajte