20 C
Sisak
Petak, 12 kolovoza, 2022

Potpisana Povelja o suradnji Koalicije “Svi za Sisak – za sigurno sutra”

- Marketing-spot_imgspot_img

Ovog vikenda je potpisana Povelja o političkoj suradnji koalicije “Svi za Sisak – za sigurno sutra”. Koalicija okuplja deset stranaka: HDZ, HSP dr. Ante Starčević, HSS, HSLS, Zelena lista, Stranka penzionera, Blok umirovljenici zajedno i Nezavisne liste Vere Zaloker, Željka Vrbanusa i Branka Tompića. Na potpisivanje povelje novinske redakcije nisu bile pozvane.

„Političke stranke i nezavisne liste potpisnice ove Povelje obvezuju se na političku suradnju i zajednički nastup na lokalnim izborima 2013. godine u gradu Sisku.Utvrđuju kako je cilj ove političke suradnje povezivanje svih članica u očuvanju i unapređenju komunalnog i društvenog standarda u gradu Sisku, briga o potrebitim sugrađanima, organiziranje još učinkovitije gradske uprave, razvoj i poticanje gospodarstva: obrtništvo, malo i srednje poduzetništvo u svrhu novog zapošljavanja.”, ističe se u priopćenju koalicije.

Kako je priopćio sisački HSS Anita Sinjeri-Ibrišević, predsjednica GO HSS-a Sisak tom prigodom izjavila je: “Prethodna godina bila je godina odricanja, rezalo se na sve strane, štedilo se…, ali na onima koji najmanje imaju. Štedilo se isključivo na teret poljoprivrednika, radnika i poslodavaca, što je dovelo do rekordnih 360.000 nezaposlenih i do života na rubu egzistencije. Neki su vjerojatno zaboravili, pa da ih podsjetim, slogan Kukuriku koalicije bio je: „Bolje u plusu tri plaće, nego u minusu da ti se plače“. Nažalost, otkad je ove Vlade, mnogi su proplakali, a unatoč stalnim uvjeravanjima kako će biti bolje, čini se da pozitivnih pomaka nema, a skoro neće ni biti. Stoga smo se okupili ovdje da u ime koalicije „Za sigurno sutra“ krenemo naprijed i osvojimo izbornu pobjedu. Sisku i dalje treba odgovorna vlast koja će kreirati odgovornu politiku, koja će kao i do sada brinuti za sudbinu ljudi. Gradu Sisku treba vlast koja će svim građanima osigurati sigurnu budućnost. Ljudi koji čine ovu koaliciju imaju potencijala, znanja, iskustva i kvalitete kojima mogu pokrenuti lavinu pozitivnih promjena. Nadam se da ćemo na putu za ostvarenjem zadanih ciljeva imati Vašu potporu” – zaključila je Sinjeri-Ibrišević.

Zadnje novosti
Ostale novosti