Naslovnica Vijesti Sisak Laburisti Siska: “Nemaš riječ, grade”

Laburisti Siska: “Nemaš riječ, grade”

Sisački ogranak Hrvatskih laburista – Stranke rada održao je u ponedjeljak  tiskovnu konferenciju ispred zgrade Gradske vijećnice u Sisku. Tema tiskovne bila je predaja “Knjige žalbe” gradonačelniku Siska, odnosno urudžbenom uredu Grada Siska.

Više od dva mjeseca prošla su otkako su sisački laburisti predali zahtjev za prijem kod gradonačelnika Siska kako bi mu uručili “Knjigu žalbe” građanki i građana tog istog grada. Hrvatski laburisti početkom rujna proveli su akciju “Knjiga žalbe” tijekom koje su građanima ponudili mogućnost upisa problema na koje nailaze u svakodnevnom životu Siska i okolice. Gradonačelnik nije pokazao zanimanje za preuzimanje “Knjige žalbe”, a samim time niti zainteresiranost za navedene probleme kojih u gradu očito ne manjka.

“Trenutačna gradska vlast ne prestaje s neodgovornim trošenjem gradskog novca pa se ne libi potrošiti 81 tisuću kuna za istraživanje javnog mnijenja (ne dovodimo u pitanje profesionalnost i vrijednost tog istraživanja), a s druge strane dopušta si ignorirati mišljenja građana čiji novac troši, ne slušajući njihov glas koji mu upućuju putem “Knjige žalbe” sisačkih laburista.” – priopćili su  Laburisti koji su parafrazirali Siščanima poznatu izjavu: “Nemaš riječ, grade, ovo je gradonačelnik”.

Stoga su sisački laburisti predali “Knjigu žalbe” urudžbenom uredu Grada Siska u vjeri kako će već od sljedećeg ljeta trenutačni gradonačelnik imati dovoljno vremena kako bi pročitao mišljenja Siščanki i Siščana koje tijekom svog mandata nije htio čuti.

Novinarima je predan i primjerak odgovora gradonačelnika na brojne upite sisačkih laburista vezane uz dodjelu prostora za rad. Tim dopisom, odnosno odlukom laburisti su trebali podijeliti prostor zajedno s HSLS-om.

Komentirajte