15.3 C
Sisak
Srijeda, 20 listopada, 2021

Gradonačelnik primio članice VIA Lipa

- Marketing-spot_imgspot_img

Povodom obilježavanja dvadesete obljetnice rada, gradonačelnik Dinko Pintarić primio je  članice VIA Lipe. Ansambl je osnovan 1992. godine otkada članice sustavno rade na očuvanju nematerijalne kulturne baštine. Gradonačelnik im je pri tome čestitao na dvadesetoj godišnjici rada.

“To je rad u koji je uloženo puno truda. Kada znamo da ste većinom majke i supruge koje imate puno obaveza i uz sve to jedan dio svog vremena posvetite ansamblu, onda sve to što radite ima veliko značenje. Hvala vam što promovirate naš grad Sisak” – rekao je gradonačelnik Pintarić.

Iza Lipa je godina puna značajnih postignuća, od predstavljanja Sisačko-moslavačke županije na Državnoj smotri malih vokalnih ansambala  do ulaska u pet najboljih zborova Hrvatske u natjecanju HTV-a „Do posljednjeg zbora“. U međuvremenu su sudjelovale na brojim natjecanjima i smotrama, a svih ovih godina predano su radile na prikupljanju, obradi i objavljivanju pjesmarica i CD-a s pjesmama našeg kraja.

“Obilazimo terene, slušamo ljude koji znaju tradicijske pjesme našeg kraja nakon čega uz pomoć stručnjaka obrađujemo te pjesme. Izdali smo i dva notna izdanja s ukupno pedesetak folklornih pjesama našeg zavičaja. Naša je namjera širiti ime grada Siska kao grada glazbe. Kuda god idemo, gdje god pjevamo, promoviramo naš grad” –  rekla je predsjednica VIA Lipe Margareta Horžić te se zahvalila gradonačelniku na prijemu.

(sisak.hr)

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti