Naslovnica Izdvojeno Grad dodijelio priznanja volonterima godine

Grad dodijelio priznanja volonterima godine

Kako bi aktivnosti volontera približili široj lokalnoj zajednici, Grad Sisak je i ove godine, povodom Međunarodnog dana volontera, odlučio nagraditi sisačke volontere i dodijeliti priznanja za volontere godine. Priznanjima, koje je volonterima uručio gradonačelnik Dinko Pintarić, nastoji se istaknuti značaj i rad volontera, te potaknuti i ostale građane da se u što većem broju priključe ovoj nesebičnoj i hvalevrijednoj aktivnosti.

Ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Sisak, u čijim je prostorijama održana svečanost, Božena Weiss Sklizović istaknula je kako volonteri čineći dobro drugima, čine dobro i sebi samima, a oplemenjujući sebe pomažu i svojoj zajednici te zaželjela da u našem društvu bude što više volontera.

Najsvjetliji primjer među volonterima je Marija Ivšić, vitalna 80-godišnjakinja širokog osmijeha koja je još uvijek aktivna pomažući i volontirajući u Caritasu Katedralne župe Uzvišenja Svetog Križa Sisak, a koja se danas također našla među nagrađenima.

– Čestitam vam u ime Grada Siska i zahvaljujem na svemu što ste učinili za dobrobit zajednice. Vjerujemo kako je ovo priznanje poticaj i ostalima koji to još nisu, da se priključe jer, iako volonterizam nije najunosnija aktivnost, svakako je najplodonosnija. Ovo je tek jedno malo, ali glasno hvala u ime svih nas, u ime našeg grada. Hvala vam što svoje slobodno vrijeme, što svoj rad i trud i jedan dio svog života odvajate kako biste pomogli drugima, bili im od koiristi i na usluzi, to je sjajan čin koji predstavlja jednu dozu ljudskosti i humanosti koju nažalost danas, pritisnuti brzim tempom života, pomalo gubimo – zaključio je gradonačelnik Pintarić svoju čestitku nagrađenim volonterima.

Osim priznanja  u obliku pisanih plaketa, Grad je, u suradnji sa svojim ustanovama dodatno nagradio volontere. Naime, u suradnji s Narodnom knjižnicom i čitaonicom Vlado Gotovac Sisak, za nagrađene je osigurao besplatno godišnje članstvo, a u suradnji s Domom kulture Kristalna kocka vedrine po dvije ulaznice za predstavu po izboru.

Volonteri godine Grada Siska za 2012. godinu su:

FAHIRA KURJAK – volonterka Mjesnog odbora Sisak Novi

ŽELJKA MIKIĆ KRAKER – volonterka u udruzi Društvo Naša djeca Sisak

MARTINA ISAKOVIĆ – volonterka u udruzi za prevenciju nasilnog ponašanja kod djece „Svijet na dlanu“

MARIJA IVŠIĆ – volonterka u Župnom caritasu Katedralne župe Uzvišenja Svetog Križa Sisak

SINIŠA MEDARIĆ – volonter u udruzi za brigu o djeci „RADOST“

VANJA KOMLJENOVIĆ LONČAR – volonterka u udruzi za djecu i mlade Novi svijet

SANJA PALČIĆ –  volonterka u Gradskom društvu Crvenog križa Sisak

ĐURĐICA FRIŠ – volonterka u Odjelu za djecu i mladež Gradskog društva Crvenog križa Sisak

Komentirajte