Naslovnica Najave Najave za nedjelju, 18. studenoga

Najave za nedjelju, 18. studenoga

SISAK – Savjet mladih Grada Siska poziva građane da im se pridružite u Danu sjećanja na žrtvu Vukovara. Okupljanje  počinje u 16,00 h u Galeriji Sveti Kvirin Doma kulture „Kristalna kocka vedrine“. U tom prostoru predavanje o stradanju Vukovara održat će Ivica Valent, viši kustos u Gradskom muzeju Sisak, a mladima će se također sa nekoliko riječi obratiti i predstavnik Koordinacije Udruga branitelja proizašlih iz Domovinskog rata grada Siska. Nakon toga ćemo se uputiti u ulicu Stjepana i Antuna Radića u kojoj ćemo prigodno zapaliti lampaše u znak sjećanja na nevine žrtve Vukovara.  U 19 sati će biti održana Sveta misa u Katedrali Sv. Križa.

SISAK – Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ poziva građane da se priključe Danu sjećanja na Vukovar koji će organizirati u nedjelju 18. studenog 2012. godine s početkom od 17 sati prigodnim paljenjem lampiona na Starom sisačkom mostu. Pozivaju se građani da dođu s malim lampionima kako bi svi podjednako gorjeli i sutradan bili uklonjeni. Nakon paljenja lampiona u paviljonu obližnjeg parka održat će se susret građana u molitvi i razgovoru, te čitanju poezije posvećene gradu Vukovaru, Domovinskom ratu i Sisku. Svoje djela će čitati Slavica Sarkotić, Željko Maljevac, a pozivaju se i drugi građani da s nazočnima podjele svoje riječi i misli.

NOVSKA – Akcija paljenja svijeća u znak sjećanja na Vukovarske žrtve,  za sve poginule Vukovarce i branitelje Vukovara koji su prije 21 godinu pružali herojski otpor velikosrpskoj agresiji održati će se u nedjelju, 18. studenoga, u 19 sati ispred gradskog kina u Novskoj. Pučko otvoreno učilište Novska osiguralo je tisuću svijeća, pozivamo djecu, učenike, mlade da ih zapale u znak sjećanja na vukovarske žrtve.

VUKOVAR – “VUKOVARU, IME SVETO” slogan je pod kojim će se ove godine obilježiti “18. studenoga, Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine”. Brojna izaslanstva iz hrvatskih županija, gradova i općina polaganjem vijenaca i cvijeća, te paljenjem svijeća kod spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru iskazat će dužnu počast Gradu Heroju, svim poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama. U nedjelju, 18. studenoga 2012. godine s cijelom će Hrvatskom u Vukovaru biti i izaslanstvo Sisačko-moslavačke županije koje će voditi predsjednik Županijske skupštine Željko Kardaš. U komemorativnim svečanostima toga će dana sudjelovati i član Savjeta za pitanja hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata Ivica Pandža, predsjednik županijske Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata Marko Klasan, predsjednik Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata Grada Kutine Damir Markuš, predsjednik županijske Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja Domovinskog rata Ante Živković i predstavnici drugih udruga iz Domovinskog rata.

Komentirajte