Naslovnica Najave Najave za četvrtak, 15. studenog

Najave za četvrtak, 15. studenog

SISAK – 5. sastanak partnera projekta „Korak prema vrhu – ISKRA / Step2Peak, Activate&Respond2Kids – SPARK“ financiranog sredstvima Programa za cjeloživotno učenje Comenius Regio partnerstva će se  održati u četvrtak 15. studenog 2012. godine u  prostorijama Upravnog odjela za upravljanje pristupnim fondovima i poticajnim sredstvima Sisačko-moslavačke županije, S. i A. Radića 8b u Sisku, s početkom u 10,00 sati.

SJEVEROVAC – Započinje drugi ciklus projekta Zedukacija radionicom u Sjeverovcu, koja će se održati u četvrtak, 15. studenog 2012, a tema će biti bioraznolikost hrvatskih šuma. U okviru radionice srednjoškolci iz Siska, Vrginmosta i Hrvats ke Kostajnice će poslušati predavanje o bioraznolikosti hrvatskih šuma, a zatim posaditi sadnice ukrasnog bilja i upoznati se s biljnim vrstama s područja Banovine. Da podsjetimo, ZEdukacija je projekt u okviru programa Aktivni građani – British Council-a, koji se provodi kroz radionice o različitim ekološkim temama, a namijenjen je mladima srednjoškolske dobi. Projekt se provodi u suradnji s udrugama i školama s područja Sisačko – moslavačke županije, a ostvaruje se uz financijsku potporu British Council Croatia.

KOSTRIĆI – Predsjednik Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije Željko Kardaš i član Savjeta za pitanja hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata Ivica Pandža nazočit će komemoraciji u naselju Kostrići u četvrtak, 15. studenoga 2012. godine, s početkom u 11 sati. Komemoraciju kojom će biti obilježena tragična smrt svih stanovnika Kostrića koji su mučki ubijeni 15. studenoga 1991. godine, organizira Općina Majur.

SISAK – U četvrtak, 15. studenoga, od 19 sati u Vodoo baru održat će se susret s Dubravkom Matakovićem, autorom stripova.

KUTINA – Savjetovalište za umirovljenike i građane treće dobi će se održati u četvrtak, 15. studenoga o.g. od 16,30  do 17,30 u Domu umirovljenika u Kutini. Tema će biti: Gripa.

SISAK – Misno slavlje i euharistijsko klanjanje za Domovinu te pravednu presudu hrvatskim generalima, predvodit će u četvrtak 15. studenog u 19 sati u Sisačkoj katedrali vlč. Ivica Mađer, katedralni župnik. Zajedništvo molitve okupit će braniteljske udruge Grada Siska i Sisačko moslavačke županije, a euharistijskom klanjanju nakon mise nazočit će i biskup Vlado Košić.

NOVSKA – U četvrtak, 15. studenog u 18 sati u crkvi sv. Luke evanđeliste u Novskoj bit će služena sv. misa s nakanom za pravednu i oslobađajuću presudu hrvatskim generalima Gotovini i Markaču. Nadam se da ćete svojim dolaskom izraziti podršku hrvatskim generalima i molitvama zavapiti protiv nepravde koja se događa svim hrvatskim braniteljima.

Komentirajte