Naslovnica Izdvojeno Pintarić: Kako će oni bez posla plaćati skuplje grijanje?

Pintarić: Kako će oni bez posla plaćati skuplje grijanje?

Sisački gradonačelnik i dopredsjednik Gradskog odbora HDZ-a  Dinko Pintarić kazao je na tiskovnoj konferenciji da ga zanima  kako će se u Sisku, koji je preko noći ostao bez 1500 radnih mjesta u Željezari, naplatiti novi računi.

“Među onima na koje se odnose nove cijene su i građani koji su ostali bez posla, ali i oni koji primaju socijalnu pomoć. Ovo nije samo udar na džep potrošača, već namjera da se Sisak socijalno pregazi.” – rekao je Pintarić istaknuvši kako “fascinira brzina kojom nova vlast demagogiju pretvara u zakone”.

Budući da su gradonačelnici sada razvlašteni, dodao je, oni se čak nisu imali prilike ni očitovati o tome da su protiv povećanja cijena. Dodao je da će više od 4000  korisnika toplinske energije HEP – Toplinarstva u Sisku, odlukom HERA-e, grijanje uskoro plaćati gotovo 40 posto više.

O udaru na standard građana novim cijenama grijanja i drugih energenata te novim poreznim nametima govorili su i predsjednik sisačko-moslavačke Županijske organizacije HDZ-a Antun Vidaković i predsjednik sisačkoga Gradskog odbora Željko Krapljan.

Komentirajte