Naslovnica Najave Najave za srijedu, 14. studenoga

Najave za srijedu, 14. studenoga

SISAK – Dana 14.11. obilježava se Svjetski dan šećerne bolesti. U srijedu, 14.11.2012.g. na Gradskoj tržnici Kontroba od 8,00 sati u organizaciji Zajednice žena Katarina Zrinski, Gradski odbor Sisak i Dentameda Sisak, bit će provedena akcija besplatnog mjerenja šećera u krvi.  Akciju će provesti i Dijabetičko društvo Sisak. Istog dana u 18,00 sati u Narodnoj knjižnici i čiatonici Vlado Gotovac Sisak, u Odjelu za odrasle, a u organizaciji Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac, održat će se predavanje Dijete s dijabetesom u odgojno-obrazovnim ustanovama. Predavanje je namijenjeno prosvjetnim djelatnicima, a predavač će biti prof. Marina Grubić s KBC-a Rebro Zagreb.

SISAK – Potpisivanje ugovora o stipendiranju učenika za zanimanje nautičar unutarnje plovidbe održat će se u Strukovnoj školi Sisak (Lađarska ulica 1) u srijedu, 14. studenoga 2012. godine, s početkom u 10.15 sati. Uz domaćine, svečanosti će prisustvovati zamjenik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Zdenko Antešić, pomoćnik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Nikola Mendrila, sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel, predsjednik Županijske skupštine Željko Kardaš i zamjenik županice Andrija Rudić.

SISAK – Potpisivanje sporazuma o političkoj suradnji između sisačke podružnice HSP AS i sisačkog ogranka HSLS-a biti će u srijedu, 14. studenoga, u 12 sati u  prostorijama HSP-a AS u Sisku. Sporazum će potpisati čelnici ogranaka Veljko Novak i Miljenko Žamarija.

SISAK – Pijanistički recital mladog Danijela Detonija, sina našeg skladatelja Dubravka Detonija koji je ove godine navršio 75. godina održati će se u organizaciji Gradske galerije Striegl, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH, u dvorani Glazbene škole Frana Lhotke u srijedu, 14. studenog u 19.30 sati. Ulaz na koncert je slobodan.

KUTINA – U srijedu, 14. studenoga o.g. u 18,00 sati  u prostorijama Zajednice talijana Dante Moslavina u Kutini održati će se otvorene izložbe Mladena Mitra „VENECIJI U ČAST“. Izložbi će nazočiti i Veleposlanica Talijanske Republike u RH   NJ.E. gospođa Emanuela D’Alessandro.
Prije otvorenja izložbe, Veleposlanicu će 17,30 u Gradskoj vijećnici, Trg kralja Tomislava 12 primiti zamjenik Gradonačelnika Grada Kutine  Željko Uzel.

NOVSKA – Javna prezentacija Nacrta prijedloga Proračuna Grada Novske za 2013.godinu, održati će se 14.studenog (srijeda) 2012. u prostoru Gradske vijećnice u Novskoj (Trg dr. Franje Tuđmana 2) s početkom u 19 sati. Pozivaju se svi korisnici Proračuna, gradski vijećnici, predsjednici Mjesnih odbora, kao i svi zainteresirani građani da prisustvuju javnoj prezentaciji.

PETRINJA – U organizaciji Udruge HVIDR-a grada Petrinja u srijedu (14. 11. 2012. god.) održat će se razgovaraonica za hrvatske branitelje i braniteljice, udovice, te članove njihovih obitelji na temu „Kvaliteta života u sadašnjosti“, u prostorijama Udruge na adresi Petrinja, Trg narodnih učitelja 3, s početkom u 19 sati. Razgovaraonica je dio projekta „Ruka solidarnosti“ odobrenog i financiranog sredstvima Ministarstva hrvatskih branitelja. Voditeljica razgovaraonice je mr. sc. Daša Poredoš Lavor. Kako se 14. studeni obilježava i kao Svjetski dan borbe protiv šećerne bolesti, a stanje zdravlja usko je povezano s kvalitetom života, na razgovaraonici će sudjelovati i medicinske sestre Udruge „Društvo zdravlja“ iz Petrinje, te će sudionici moći kontrolirati svoj krvni tlak i razinu šećera u krvi

Komentirajte