Naslovnica Najave Najave za subotu, 10. studenoga

Najave za subotu, 10. studenoga

SISAK – U subotu, 10. studenog Lions Club Sisak u suradnji s Klubom mladih Crvenog križa Gimnazije Sisak organizira humanitarnu akciju za Sigurnu kuću u kojoj su smještene žene i djeca, žrtve obiteljskog nasilja. Akcija će se održati u trgovačkim centrima Interspar i Plodine u vremenu od 9 do 13 sati, kada će mladi volonteri  prikupljati dobrovoljne priloge u namirnicama i novčanim sredstvima. Organizatori pozivaju građane da se odazovu u što većem broju i pri svojoj redovitoj kupnji kupe neku namirnicu koju će pokloniti štićenicama Sigurne kuće.

SISAK – Sisački HSP će u subotu, 10. studenoga, u jutarnjim i prijepodnevnim satima, na ulazu u Gradsku tržnicu Sisak, imati štand na kojem će se dijeliti besplatno kuhano vino i pečeno kestenje. Ovo događanje, kojem je prvenstvena svrha druženje sa Siščanima, upriličeno je prigodom blagdana Martinja.

SISAK – Predstava Petar Pan Baletnog studia Doma kulture biti će izvedena u subotu, 10. studenoga, u 11 sati u Domu kulture Kristalna kocka vedrine. Nova postava predstave /premijera je bila 2008.god./ plesači Baletnog studija Doma kulture, njih 15, u dobi od 10 do 15 godina, dostojno su na kazališnu pozornicu prenijeli djelo J.M. Barriea odvodeći gledatelja, uz malo vilinskoga praha i veselo društvo Wendy, Johna, Michaela, te naravno Zvončice i Petra Pana, na putovanje popraćeno nizom pustolovina. Režiju i koreografiju ove predstave potpisuje Jasminka Petek Krapljan, koja je 2009 na Majskim igrama dobila nagradu  za režiju ove predstave,dramaturgiju Jasmin Novljaković, a za izvrsne kostime zaslužni su je Igor Dobranić i Danijela Gotal.

KUTINA – Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Kutine će se u povodu Dana Grada održati u Domu kulture (Kutina, Ulica Stjepana Radića 3) u subotu, 10. studenoga 2012. godine, s početkom u 11 sati. Kutina se prvi put u povijesti spominje 1256. godine u povelji hrvatsko-ugarskog kralja Bele IV. Bogatim kulturno umjetničkim programom na svečanoj sjednici tako će biti prigodno obilježena i 756. obljetnica Grada.

KUTINA – U povodu Svjetskog dana šećerne bolesti Kutinsko dijabetičko društvo organizira besplatnu kontrolu šećera u krvi. Zdravstveno preventivna akcija održat će se na gradskoj tržnici u Kutini u subotu, 10. studenoga 2012. godine od 8 do 11 sati. Sisačko-moslavačka županija sufinancirala je projekt KDD-a sredstvima dodijeljenim u natječaju za javne potrebe u zdravstvu. U projekt “Promjena životnih navika – programirana prevencija dijabetesa u srednjoj i starijoj životnoj dobi” iz županijskog je proračuna uloženo 10.000 kuna. U posljednjih 7 i pol godina Županija je u povećani zdravstveni standard i socijalnu skrb korisnicima na području Grada Kutine uložila 11 milijuna kuna. Zamjenik sisačko-moslavačke županice Andrija Rudić pridružit će se svojim sugrađanima, te osobnom kontrolom krvi u 9.30 sati iskazati podršku humanitarnoj akciji KDD-a.

SISAK – Udruga Agroturizam  Konavle iz Dubravačko-neretvanske županije, www.agroturizam-konavle.hr ,  dana 10. studenog 2012.g. u sklopu svog edukacijskog putovanja posjetit će  Park prirode Lonjsko polje i grad Sisak. Nakon  razgleda Siska, posjetit će turističku zajednicu grada Siska, a zatim obići obiteljsko poljoprivredna gospodarstva u Crncu.

SISAK – Klub SKWHAT u suradnji s Klubom mladih Crvenog križa Gimnazije Sisak te Gradskim muzejom Sisak organizira drugi po redu humanitarni koncert za pomoć mladom Siščaninu Juraju Kovačeviću koji će se održati u Klubu SKWHAT u subotu, 10. studenoga s početkom u 21 sat. Juraj Kovačević ima 27 godina, a prije deset godina dijagnosticirana mu je spastična parapareza, pritiskanje kralježnice na živce u leđnoj moždini, zbog koje je danas teško pokretan. Ublažiti i poboljšati Jurajevo stanje moguće je terapijom individualnih vježbi u rehabilitacijskom centru za bolesti središnjeg živčanog sustava nakon kojih bi se Juraj mogao početi samostalno kretati. Na ovom humanitarcu nastupiti će četiri naša sisačka benda Vobler, Džek Fenjer, Ugovor s vragom te Erekcija Uma.

Komentirajte