Naslovnica Sport Ostali sportovi Ostavili srca na tatamiju

Ostavili srca na tatamiju

Siščani na kyokushinkai full contact SP-u u Beogradu nisu stigli do medalja, ali nisu ni razočarali.

U organizaciji Ashihara karate saveza Srbije i Karate saveza Grada Beograda, od 25. do 27. listopada 2012. godine, održano je Svjetsko prvenstvo u karateu.
U Sportskom centru “Voždovac” na Banjici okupilo se 270 natjecatelja iz 20 država u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji.

Pravila natjecanja su bila karakteristična za kyokushinkai full contact karate, što podrazumijeva udarce punom snagom bez zaštitne opreme u seniorskoj konkurenciji.
Borbe su se vodile u dvije runde po nockaut sistemu, a u slučaju neriješenog ishoda odrađivala se dodatna runda.

Najuspješnije su bile ekipe Rusije i Rumunjske, koje su u konačnici osvojile najviše odličja, dok je u ženskoj konkurenciji iznenađenje napravila ekipa Danske, koja je u nekim mečevima uspjela nadjačati i favorizirane Ruskinje.

Karate klub Croatia iz Siska je pod vodstvom glavnog trenera Saše Smiljanića i njegova pomoćnika Nebojše Grbića nastupio sa šest svojih natjecatelja.

U juniorskoj kategoriji je nastupio Marko Krizmanić, dok su u seniorskoj kategoriji nastupili Dean Vujanović do 60 kg, Kristijan Bašić do 65 kg, Silvio Banfić do 85 kg, te Josip Perković i Denis Hotić u apsolutnoj kategoriji preko 95 kg.

Izuzetno nepovoljan ždrijeb je utjecao da je gotova pola ekipe ispalo na početku kvalifikacija, obzirom da su Bašić, Krizmanić i Banfić dobili prekaljene šampione Rusije i konačne pobjednike svojih kategorija, Šogunova, Guseva i Osmanova.

Uspješan start je imao Dean Vujanović, koji je savladao Rumunjskog natjecatelja Vladuta Opricua, ali je “naletio” na ruskog šampiona Sergeja Dolgova i ispao iz daljnjeg natjecanja.

U apsolutnoj kategoriji je Josip Perković pružio odličnu borbu protiv srpskog predstavnika Marka Stojanovića, ali je već slijedeći meč imao protiv trostrukog svjetskog prvaka, Rumunja Alicandera Babija i taj meč izgubio na bodove.

Najbolji nastup od Siščana je imao u apsolutnoj kategoriji Denis Hotić, koji je nokautirao Rumunja Alberta Nicolaca i to snažnim udarcen rukom u tijelo. Koliko je udarac bio snažan svjedoče tri puknuta rebra Nicolaca.
U drugom kolu je Hotić za protivnika dobio još jednog predstavnoka Rumunjske, Sulicu Nicua. Unatoč Hotićevom uvjerljivom vodstvu u prvoj rundi, Rumunj se ipak u pauzi uspio oporaviti i u drugoj rundi, zahvaljujući Hotićevoj povredi noge, pobjediti i plasirati se u polufinale.

-Unatoč tome što nismo uspjeli osvojiti medalje, stručni stožer kluba je zadovoljan nastupom svojih boraca koji su ostavili srca na tatamiju. – priopćili su iz KK Croatia Sisak, čiji će borci koncem studenog sudjelovati na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u Samoboru.

Komentirajte