Naslovnica Najave Najave za srijedu, 31. listopada

Najave za srijedu, 31. listopada

SISAK – Povodom blagdana Svih svetih, u srijedu, 31. listopada 2012. godine u 11 sati, delegacija Grada Siska pridružit će se ostalim delegacijama na polaganju vijenaca i paljenju svijeća kod Središnjeg križa na Gradskom groblju Viktorovac. Delegaciju će predvoditi gradonačelnik Dinko Pintarić koji će uoči polaganja vijenaca kod Središnjeg križa položiti cvjetne aranžmane i zapaliti svijeće na grobovima istaknutih Siščana: dr. Damira Kolara, Ferde Hefelea, Franje Medrickyog, Janka Bobetka, Đure Brodarca i Franje Lovrića, te lovorov vijenac na Dječje spomen obilježje.

PETRINJA – U  prigodi obilježavanja blagdana Svih svetih (1. studenoga), 31. listopada 2012. godine (srijeda) u 9 sati održati će se svečano paljenje svijeća kod Glavnog križa na groblju Sv. Benedikta u Petrinji.

SISAK – Tradicionalno molitveno meditativno bdijenje mladih uoči Svih svetih održat će se, u srijedu 31. listopada, u dekanatima Sisačke biskupije prema slijedećem rasporedu:
Sisačko-katedralni dekanat – župna crkva Sv. Marije Kraljice Mira u sisačkom Naselju, program započinje u 20 sati pod geslom „Vjera ljubavlju djelotvorna“ (Gal 5,6), a sastojat će se od klanjanja, skeča „Pronađeni biser“, te druženja uz čaj i kestene;
Dubičko-kostajnički dekanat –  župna crkva sv. Nikole biskupa u Gušću, program započinje u 18.30 sati misnim slavljem i klanjanjem, nakon čega slijedi procesija sa svijećama kroz mjesto i druženje;
Petrinjski dekanat – župna crkva Sv. Lovre u Petrinji, program započinje misnim slavljem u 18 sati, nakon čega slijedi klanjanje.

SISAK – U organizaciji Ureda državne uprave u Sisačko-moslavačkoj županiji u srijedu, 31. listopada 2012. godine kod središnjeg križa na Gradskom groblju “Viktorovac” u Sisku u 11 sati brojna će izaslanstva i građani položiti vijence i zapaliti svijeće. U izaslanstvu Sisačko-moslavačke županije sudjelovat će predsjednik Županijske skupštine Željko Kardaš, zamjenik županice Andrija Rudić, te vijećnici u Županijskoj skupštini Milivoj Tičarić i Milovan Bojčetić. U skladu s tradicijom i dugogodišnjim zajedničkim protokolom Ministarstva obrane Republike Hrvatske, Ministarstva unutarnjih poslova RH i Ministarstva branitelja RH, komemorativna svečanost upriličena je u povodu obilježavanja Svih svetih i Dušnog dana, u spomen na sve stradale hrvatske branitelje i civilne žrtve iz Domovinskog rata.

NOVSKA – Povodom blagdana Svih Svetih i  Dušnog dana, delegacija Grada Novske i Udruge proizišle iz Domovinskog rata Grada Novske položit će vijence i zapaliti svijeće kod centralnog križa na gradskom groblju u Novskoj, u srijedu 31.listopada u 11 sati.Predstavnici udruga obići će posljednja počivališta poginulih branitelja u Domovinskom ratu gdje će položiti  ukupno 111 košarica sa cvijećem i zapaliti svijeće na grobljima u Novskoj, Starom Grabovcu,Jazavica,Roždanik, Rajić,Brestača, Nova Subocka, Kozarice, Stara Subocka, Lipovljani, Kutina, Krivaj, Kraljeva Velika,Plesmo, Jasenovac, Bročice,Krapje,Puska,Tanac,Uštica,Višnjica,Košutarica i Zagreb.

Komentirajte