Naslovnica Vijesti Sisak Volonterski kamp „Zlatna fibula“ u Sisku

Volonterski kamp „Zlatna fibula“ u Sisku

U Sisku se od 17. do 23. rujna 2012.godine održava 2.Prekogranični volonterski kamp „Zlatna fibula“. Volonterski kamp je aktivnost projekta „Volontiranjem do prekograničnog razvoja lokalnih zajednica“ koji provode Agencija lokalne
demokracije Sisak i Omladinski komunikativni centar Banja Luka, zajedno s četiri partnera – Udruga osoba sa invaliditetom Kutina, Udruga IKS iz Petrinje, Udruženje “Žene sa Une” iz Bihaća i Udruženje građana BiosPLUS iz Dervente.

Volonteri su mladi ljudi iz Siska, Petrinje, Kutine, Dervente, Bihaća i Banja Luke koji će održavati aktivnosti u Domu za starije i nemoćne osobe Sisak. Cilj kampa je poboljšati kvalitetu življenja korisnika Doma za starije i nemoćne osobe Sisak, pomoći pri prevladavanju usamljenosti i socijalne izoliranosti te poduprijeti razvoj kreativnosti korisnika Doma i volontera kampa. Kamp ima za cilj i razbijanje predrasuda, razvoj tolerancije i stvaranje pozitivnog stava prema osobama treće životne dobi. Kako kamp okuplja volontere iz Hrvatske i različitih dijelova Bosne i Hercegovine, volonteri će imati priliku bolje se upoznati s pripadnicima različitih etničkih i vjerskih grupa s ovih prostora i tako doprinjeti izgradnji društva mira.

Komentirajte