23.3 C
Sisak
Nedjelja, 26 rujna, 2021

Izložba Tiffany lampi u sisačkoj knjižnici

- Marketing-spot_imgspot_img

Od 17. pa do 22. rujna u sisačkoj narodnoj knjižnici i čitaonici, Odjelu za odrasle u Rimskoj ulici, moći će se razgledati izložba Tiffany lampi koje izlaže Marina Lavrnja.

Fenomen poznat pod imenom Tiffany ime duguje Louisu Comfortu Tiffanyju, umjetniku koji se jednako uspješno dokazao kao genijalni dizajner i biznismen postavši slavan po rasvjetnim tijelima, vitrajima te ukrasnim i upotrebnim predmetima kao što su vaze i čaše neobičnih oblika i kolorističkih efekata.

Izlagačica Marina Lavrnja rođena je 10. lipnja 1957. godine u Sisku gdje i danas živi. U Sisku je završila osnovnu školu i gimnaziju, a diplomirala na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu, smjer biokemijsko inženjerstvo.

U slobodno vrijeme omiljena joj je relaksacija crtanje na staklu. Godine 2009. godine počela ju je zanimati Tiffany tehnika. Završila je početni, napredni i tečaj izrade vitraja na Otvorenom učilištu u Zagrebu kod Zorana Vicebana. Članica je Tiffany Udruge Kala. Izrađuje ukrasne i upotrebne predmete, lampe i vitraje.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti