Naslovnica Sport Odbojka Sven Šarčević odlazi u Finsku

Sven Šarčević odlazi u Finsku

Sisački odbojkaš i hrvatski reprezentativac Sven Šarčević potpisao je ugovor s finskim odbojkaškim klubom Korson Veto, te je od 15. rujna i službeno njihov član, priopćio je Županijski odbojkaški savez.

Ovaj bivši igrač Siska i zagrebačke Mladosti je nedavno dobio pozivnicu finskog kluba za provjeru na turniru u  Talinu, te je nakon turnira odmahs tigla ponuda koju je Sven prihvatio.

Finska je jedna od jačih reprezentacija Europe i svijeta. Igra svjetsku ligu, sudionici su olimpijskih igara, bili su treći na prvenstvu svijeta.

Sven se inače odbojkom počeo baviti u OK SISAK 2000.godine, a njegov trener do seniorskog uzrasta bio je njegov otac poznati sisački, a sada petrinjski, trener odbojke Mirsad (Bob) Šarčević.

U seniore OK SISAK  prelazi 2007.godine, i stalno pohađa ljetni kamp odbojke na Silbi, čiji je organizator  odbojkaški savez Sisačko-moslavačke županije.

Sa OK SISAK osvaja 3. mjesto u KUP-u Hrvatske, koji se održao u Sisku. 2009.godine prelazi u HAOK MLADOST te dobiva poziv u juniorsku reprezentaciju Hrvatske, a iste godine postaje i stalni član seniorske reprezentacije Hrvatske u kojoj je i danas.

U HAOK MLADOST je bio do kraja ove sezone 2011-2012. Sa HAOK MLADOST od 2009.-2012.godine osvaja nekoliko prvenstava Hrvatske te KUP Hrvatske, drugo mjesto CHALLENGE  CUP, te treće mjesto u INTERLIGI. Proglašen je najboljim obrambenim igračem (libero ) Hrvatske.

“Vrlo dobro znamo da je Sisak nepresušan izvor igrača i igračica u kojem ima dobrih, odličnih i van serijskih igrača. Sven zasigurno spada u van serijskog talenta i igrača, popust svojevremeno Nurka Čauševića i Mladena Kašića koji su postali priznata  odbojkaška imena u Europi i svijetu. Nadamo se da će to biti i Sven tim više što igra na poziciji LIBERA, a njihov vijek trajanja je i do 40.godina, a potpuno odbojkaški sazrijevaju od 27 – 30 godine. Osim što je odličan odbojkaš, on je i redovan student Ekonomskog fakulteta u Zagrebu i očito je primjer mladim odbojkašima i odbojkašicama kako se iz malih sredina kao što je Sisak može uspjeti u sportu i životu. Neka mu je sretno!” – poručuju iz Odbojkaškog saveza Sisačko-moslavačke županije.

Komentirajte