Naslovnica Vijesti Kultura Izložba Hoykinih fotografija vojnih invalida Domovinskog rata

Izložba Hoykinih fotografija vojnih invalida Domovinskog rata

U petak, 31. kolovoza, u 12 sati u Narodnoj knjižnici i čitaonici Vlado Gotovac Sisak – Odjel za odrasle u suradnji s HVIDRA-om Grada Zagreba biti će otvorena izložba fotografija vojnih invalida Domovinskog rata “Dani poslije – prvi dio” autora Damira Hoyke, umjetničkog fotografa. Organizatori su izložbe Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak i Udruga hrvatskih branitelja proistekle iz Domovinskog rata Grada Siska.

Izložba fotografija autora Damira Hoyke “Dani poslije – prvi dio” upriličena je povodom obilježavanja Dana branitelja Grada Siska pod pokroviteljstvom Grada Siska, u organizaciji Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac Sisak, a u suradnji s HVIDRA-om Grada Zagreba i Udrugama hrvatskih branitelja Domovinskog rata Grada Siska.

Serija fotografija hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata pod nazivom „Dani poslije – prvi dio“, umjetničkog fotografa Damira Hoyke, „vizualni je poticaj na razmišljanje o položaju ratnih vojnih invalida u poslijeratnim društvima“, riječi su samog autora. Fotograf je više puta naglasio kako ne zna „hoće li publiku više zaintrigirati razmišljanja o povijesti ljudi na fotografijama ili o njihovom svakodnevnom životu“.

(izvor: http://www.hdlu.hr)

Komentirajte