Naslovnica Vijesti SMŽ Sisačko moslavački gospodarstvenici na Sajmu šljive u Gradačcu

Sisačko moslavački gospodarstvenici na Sajmu šljive u Gradačcu

HGK ŽK Sisak i hrvatski gospodarstvenici na Sajmu šljive u Gradačcu Hrvatski gospodarstvenici predstavit će se na ovogodišnjem 39. Međunarodnom sajmu poljoprivrede i prehrambene industrije u Gradačcu u Bosni i Hercegovini od 29. kolovoza do 1. rujna.

Nastup hrvatskih gospodarstvenika organizira i financijski podupire Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Sisak s ciljem jačanja gospodarske suradnje te promocije hrvatskog gospodarstva u inozemstvu. Na izložbenom prostoru od pedesetak kvadratnih metara, uz Županijske komore Sisak i Virovitica, svoje proizvode i usluge predstavit će: DŽAKULA d.o.o., ekološka stočna farma koja se bavi uzgojem goveda, ovčarstvom te edukacijom uzgajivača mesnih pasmina goveda, zatim Centar za šljivu i kesten iz Petrinje, Euclid d.o.o. iz Vinkovaca, koji proizvodi komorne i tunelske sušare za voće, povrće i ljekovito bilje te komorne sušare za tjesteninu, zatim Udruga moslavačka vinska cesta koja okuplja najznačajnije vinare s područja Moslavine te Turistička zajednica Sisačko-moslavačke županije. Na sajmu se predstavlja i tvornica stočne hrane Belje d.d. iz Darde, zatim proizvođač kazana za pečenje rakije Kazandžija iz Punitovaca te proizvođači meda Apis i Medena iz Virovitičko-podravske županije.

Još od prvog sajma daleke 1969. godine u Gradačcu se predstavlja kutinska Petrokemija, koja i ove godine svoj proizvodni program izlaže samostalno. Bosanskohercegovački sajam šljive mjesto je bogate ponude i potražnje poljoprivrednih proizvoda i proizvoda prehrambene industrije koji će i ove godine okupiti 280 domaćih i stranih izlagača na oko 13.000 kvadratnih metara izložbenog prostora.

Komentirajte