Naslovnica Izdvojeno Nova školska godina u Sisku počinje 03. rujna

Nova školska godina u Sisku počinje 03. rujna

Grad Sisak u novu školsku godinu ulazi s ugašenom Područnom školom “Braća Bobetko” u Crncu, koju su lani pohađala samo dva osnovca. Sa zatvaranjem objekta Grad štedi oko 100.000 kuna godišnje. Novost je i da će se predmetna nastava, od 5. do 8. razreda, u  OŠ Braća Bobetko od ove školske godine odvijati samo u jednoj smjeni i to prijepodne.

U školske klupe sjesti u ponedjeljak, 3. rujna, će ukupno sjesti 3 684 osnovnoškolaca, među kojima i 416 prvašića, najavile su na konferenciji za novinare pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Irma Matanović i voditeljica Odsjeka za školstvo Kristina Sučić.

– Nažalost, kao i prošle godine zabrinjavajući je pad broja učenika koji se smanjuje svake školske godine. Tako je ove godine upisano 107 učenika manje nego lani, a usporedna analiza pokazuje kako je unatrag 7 godina oko 700 učenika manje u sisačkim osnovnim školama – istaknula je Matanović te dodala kako je unatoč smanjenom broju učenika sve spremno za početak nove školske godine.

– Uskoro će započeti izgradnja područne škole u Žabnu. Naime, ovih dana će se temeljem provedenog natječaja izabrati najpovoljniji ponuditelj. Ukupna vrijednost investicije s dokumentacijom, izgradnjom, opremanjem i uređenjem okoliša je oko 3,3 milijuna kuna. Pri kraju je i sanacija stropova i podova u dvije učionice u školi u Topolovcu koja će također spremno dočekati početak školske godine – rekla je Matanović.

Osvrnula se i na nedavnu razmjenu udžbenika na Gradskoj tržnici Kontroba koja je i ove godine bila iznimno uspješna. Obzirom na veliki interes učenika i roditelja pročelnica Matanović je najavila mogućnost da Grad iduće godine organizira dvije razmjene udžbenika, jednu odmah po svršetku nastave u lipnju, a drugu uobičajeno prije početka nove školske godine.

Najavila je kako će Grad Sisak i ove godine obilježiti službeni početak školske godine.

– Brinući o sigurnosti naše djece, naročito prvašića, od kojih neki prvi puta kroče na prometnice, i ove ćemo godine u zajedničkoj akciji s Postajom prometne policije Sisak i sisačkim Autoklubom obići osnovne škole i učenicima prvih razreda pokloniti reflektirajuće bljeskalice, tzv. krijesnice. Prigodne poklone pripremili su im i Autoklub i policija, ali i naše Gradsko društvo Crvenog križa koje prvašićima poklanja slikovnicu Na putu do škole – zaključila je Matanović.

(sisak.hr, sisak.info)

Komentirajte