Naslovnica Vijesti SMŽ Djeca iz SOS sela Lekenika na Jadranskim igrama

Djeca iz SOS sela Lekenika na Jadranskim igrama

Stara riva u Rogoznici ugostila je u petak djecu iz SOS Dječjeg sela Lekenik koja su se okušala u igrama kakve od početka lipnja igraju brojni osnovnoškolci u Lino Jadranskim igrama junior. Raznolike igre, odlična atmosfera i bodrenje publike izmamilo je veliki broj osmjeha djece koja se u Rogoznici nalaze na ljetovanju.

SOS Dječje selo Hrvatska ove godine je počelo suradnju s Jadranskim igrama kroz donacije sponzora tog ljetnog zabavnog projekta. Suradnja se nastavila kroz sudjelovanje djece iz SOS Dječjeg sela Lekenik na Lino Jadranskim igrama junior gdje su se u četiri ekipe od po četiri člana okušali u zabavnim i zanimljivim igrama te pokazali želju za pobjedom, timski duh i dječju energiju koja ih krasi. Time su SOS Dječje selo Hrvatska i Jadranske igre pokazali kako veliki značaj pridaju razvijanju sportskog duha u kvalitetnom i korisnom provedenom vremenu.

Od predstavljanja djece sve do podjele diploma i slatkih Lino paketa generalnog pokrovitelja Jadranskih igara, Podravke, za sudjelovanje na Lino Jadranskim igrama junior, pozitivna energija i odlična atmosfera su se osjećali u zraku. Pobjeda nije bila najvažnija stvar u igrama, ali dati sve od sebe i pokazati zajedništvo je dalo okupljenim gledateljima i malim navijačima razloga za veliki pljesak i podršku.

Malo natjecanje je otvoreno igrom Lijepa naša, u kojoj su najviše brzine, spretnosti i brzog razmišljanja pokazali članove ekipe Plave sjene. U igri Ribarske kašete važno je bilo brzo trčati te u isto vrijeme dobro manevrirati s kašetama koje su često zaklanjale pogled natjecateljima i tako bile dodatna prepreka. Najboljim „ribarima“ pokazala se ekipa Nemo, dok je u igri Potezanje konopa ponovno najuspješnija bila ekipa Nemo te tako osvojila i ukupno prvo mjesto!

Kada su svi okupljeni pomislili da je igrama kraj, medvjedić Lino je predložio još jedno revijalno potezanje konopa. Natjecanje je bilo još napetije jer je sa svake strane stajalo čak 13 djece. Neizvjesnost u zraku, pljesak podrške svih okupljenih i djeca iz SOS Dječjeg sela Lekenik s jedne strane konopa te djeca iz publike kao i najmlađi turisti.

Nakon puno uloženog truda slavila su djeca iz SOS Dječjeg sela Lekenik te se u pratnji SOS mama i pedagoškog pomoćnika družili s gledateljima i ekipom Jadranskih igara. Tako su na najbolji način priveli kraj događanje koje je upotpunilo turističku ponudu Rogoznice.

Pedagoški pomoćnik SOS Dječjeg sela Lekenik Aleksandar Nađ nije krio zadovoljstvo pozitivnim događajem. ”Potičući djecu da svoje slobodne trenutke provode u sportskoj aktivnosti i druženju, želimo usaditi ljubav prema sportskom duhu i zajedništvu. Ono što je svima nama nagrada je izraz sreće koje vidimo na licima naše djece te  ukazano povjerenje od prijatelja SOS Dječjeg sela Hrvatska što predstavlja poticaj za nastavak naših nastojanja.”

Ovogodišnja suradnja SOS Dječjeg sela Hrvatska i Jadranskih igara okrunit će se 9. rujna u Biogradu na moru, kada će tijekom međunarodnog finala Jadranskih igara, generalni pokrovitelj Jadranskih igara, Podravka, predati ček SOS Dječjem selu Hrvatska u iznosu od 35.000,00 kn.

Komentirajte