Naslovnica Vijesti Kultura 7. Siscia open jazz & blues festival

7. Siscia open jazz & blues festival

Sedmo izdanje međunarodnog Siscia open jazz & blues festival i ove će godine, u razdoblju od 6. srpnja do 1. kolovoza, u Sisak dovesti vrhunska glazbena imena, a Siščani i njihovi gosti na šetnici uz rijeku Kupu moći će uživati u pravim glazbenim poslasticama.

– Naš, sisački Jazz club tijekom godine ima najviše događanja i vjerujem kako smo  vodeći u Hrvatskoj što se tiče sadržaja i glazbenih aktivnosti – rekao je Damir Kukuruzović, a s njim se složio i Davor Hrvoje, zaljubljenik u jazz i iskusni poznavatelj jazz glazbe, inače glazbeni novinar. On je naglasio kako je Siscia jazz club, jedini club takve vrste u Hrvatskoj i svojevrsno utočište jazz glazbenicima.

Kukuruzović je naglasio kako će se koncerti u sklopu Festivala održavati vikendom, na terasi Jazz cluba s početkom u 21 sati i s kulisom noćnog pejzaža rijeke Kupe.

– Festival će otvoriti Dixieland Show, a nakon njih će nastupiti naše sisačke Lipe. Lipe su se nedavno natjecale u show-u „Do posljednjeg zbora“ gdje su imale zapažene nastupe. Mislim da su bile odlični prezentatori Siska i glazbenog izričaja ovog našeg podneblja, no za ovaj su događaj pripremile jedan poseban repertoar. Nakon Lipa očekuje nas Chocolate Disaster, bend sastavljen od glazbenih studentica iz inozemstva. I ove godine tu nam je Jelena Radan koja uvijek pobuđuje veliki interes. Njen koncert je nazvan Triptih, a riječ je o vrlo zanimljivom spoju fada, jazza i etna. Na festivalu će s jazz standardima nastupit i Marijan Gruber, profesor jazza i vrhunski interpretator, a za malo stariju publiku bit će tu i Miro Ungar sa svojim jazz bandom. Nakon Groovy Cakesa i Telefon Blues Banda, Festival završavamo s koncertom nazvanom (u prijevodu s francuskog) „Na ciganskom putu od Siska do Seville“. Riječ je o koncertu jednog od najistaknutijih jazz gitarista današnjice i predstavnika gipsy jazz-a Raphaela Faysa koji će se održati u prekrasnom ambijentu Starog grada – najavio je Kukuruzović program Festivala zahvalivši se Gradu Sisku na potpori i dobroj suradnji.

Sisački umjetnik Marijan Glavnik tvorac je idejnih rješenja za jazz festival, pa je tako stvorio glazbalo koje je postalo logo i prepoznatljivi, zaštitni znak festivala.

Komentirajte