Naslovnica Vijesti SMŽ Najave za petak, 20. srpnja

Najave za petak, 20. srpnja

HRASTELNICA – Mjesni odbor Hrastelnica i KUD Sloga Hrastelnica u petak, 20. srpnja, organiziraju proslavu Dana Svetog Ilije, zaštitnika Hrastelnice, cjelodnevnim programom. Cjelodnevni program počinje u jutarnjim satima Svetom misom u 10 sati u Crkvi Svetog Ilije, a likovna kolonija «Hrastelnica 2012.», na kojoj će sudjelovati 20-tak umjetnika, održavat će se ispred prostora Mjesnog odbora. Kulturno – umjetnički program počinje u 18 sati, a očekuje se nastup Tomislava Geca – gajdaša iz Hrastelnice, KUD-a Sloga iz Hrastelnica, dječje skupine KUD-a Sunjanka iz Sunje, folklornog ansambla «Kitka» Oraovica iz Makedonije, HKUD-a «Napredak» iz Kreševa i KUD-a «Stijene» iz Stijena u BiH, te folklorne skupine iz Turske. Tijekom programa bit će i donatorska aukcija radova nastalih u  Likovnoj koloniji  «Hrastelnica 2012» , a prikupljen novac namijenjen je uređenju školske prostorije za tjelesni odgoj i folkloraše u Hrastelnici. U večernjim satima predviđen je zabavni program uz grupu Meteori.

SISAK – Tiskovna konferencija Hrvatskih laburista – Stranke rada ogranak Sisak, će se održati u petak, 20. srpnja 2012. s početkom u 10.30 sati. Mjesto održavanja tiskovne je zgrada političkih stranaka u ulici S. i A. Radića u Sisku.  Tema tiskovne je neodgovorno trošenje proračunskih sredstava gradske uprave Grada Siska, a govoriti će Ivica Rendulić, predsjednik ogranka Sisak.

DONJI KUKURUZARI – Zamjenik sisačko-moslavačke županice Andrija Rudić prisustvovat će proslavi Dana Općine Donji Kukuruzari “Ilino 2012” u petak, 20. srpnja 2012. godine. Županijsko izaslanstvo u kojemu će sudjelovati i vijećnik u Županijskoj skupštini Milovan Bojčetić, tom će prilikom položiti vijenac i zapaliti svijeću u znak zahvalnosti i sjećanja na poginule hrvatske branitelje iz Domovinskog rata na groblju sv. Antuna u Donjim Kukuruzarima. Prisutnima na svečanoj sjednici Općinskog vijeća u 13.30 sati, uz ostale uzvanike, obratiti će se i zamjenik županice Andrija Rudić. Svečano misno slavlje povodom blagdana sv. Ilije Proroka, zaštitnika župe,  predvodit će sisački biskup Vlado Košić 20. srpnja u 11 sati u Kukuruzarima.

BOBOVAC – Bobovac će tradicionalno proslaviti i ove godine blagdan svog zaštitnika Svetog Ilije. U sklopu Dana proslave Općine Sunja ovog petka, 20. srpnja, proslava Ilinja početi će u jutarnjim satima polaganjem vijenaca kod spomen obilježja u selu od 12,45 sati nakon čega će uslijediti sveta misa u crkvi Uzvišenja sv. Križa. U 14 sati kreće procesija prema kapelici Srca Isusova. Svečani mimohod deset zaprega Posavine i Moslavine je u 17,30 sati.

U 19,30 sati počet će središnja manifestacija, 14. Smotra folklora “Savski vali”, na k0jem nastupaju kulturno umjetnička društva iz Sisačko-moslavačke, Karlovačke, Požeško slavonske, Zadarske i Zagrebačke županije. Biraju se na smotri i najljepše snaše, najbolji par, a dodijelit će se i nagrada publike za najbolji nastup KUD-a.

POPOVAČA – Konferencija za novinare će se održati u petak,20.srpnja 2012.godine u 10,30 sati ispred Doma kulture u Popovači. Tema konferencije za novinare je”HOLLYWOOD U POPOVAČI”, tj.neracionalno raspoređene kapitalne investicije na području općine Popovača. Na konferenciji za novinare govorit će Mario Loth, predsjednik ogranka Hrvatskih laburista-Stranke rada, te tajnica Sandra Bago.

Komentirajte