Naslovnica Sport Odbojka Odbojka u Martinskoj Vesi

Odbojka u Martinskoj Vesi

Osim što provodi organizirana natjecanja svojih članica u svim uzrasnim kategorija, “bitna” zadaća Odbojkaškog saveza Sisačko – moslavačke županije je inicijativa i osnivanje novih odbojkaških klubova.

Tako je pred kraj školske godine u Martinskoj Vesi osnovana odbojkaška sekcija pri Osnovnoj školi Braća Radić  uz pomoć i podršku ravnateljice Verice Pleše, profesora Zdenka Golema te načelnika općine Ivice Dadovića.

Nakon ankete koja je provedena u školi za organizirano bavljenje odbojkom prijavilo se 24-ero djece, što dječaka što djevojčica. Kako je to već bio kraj školske godine na jesen ih se očekuje još veći broj.

Djeca su trenirala 2-3 puta tjedno do prvog srpnja pod nadzorom trenera Miodraga Tonkovića, jednog od najboljih igrača na ovim prostorima u 80-godišnjoj povijesti odbojke, pa će tako mali odbojkaši i odbojkašice imati od koga što vidjeti i naučiti.

Inače Tonković ističe kako je jako zadovoljan sa odazivom, voljom i radom malih odbojkaša i odbojkašica. Martinska Ves ima idealne uvijete za organizirani rad ,odnosno osnivanje odbojkaškog kluba. Ima odličnu dvoranu, trenera, podršku ravnateljice, profesora, načelnika općine, natjecanja u okviru županije, pa se očekuje da bi se u skoroj budućnosti, već od jeseni mogao osnovati odbojkaški klub te da se djeca organizirano uključe u natjecanja na našoj županiji, kao što su to učinili Sunja, Sisak, H. Kostajnica, Glina, Petrinja i Peščenica.

Očekuje se i pomoć roditelja, te mještana Općine kako bi se što lakše došlo do osnivanja odbojkaškog kluba. Nakon ljetnih praznika dogovoreno je da okupljanje malih odbojkaša i odbojkašica bude početkom mjeseca rujna.

Komentirajte