Naslovnica Sport Baseball Bejzbolaši Siska borit će se za 3. mjesto

Bejzbolaši Siska borit će se za 3. mjesto

U trećoj utakmici polufinala baseball prvenstva Hrvatske igrači Olimpije i po treći su puta uzastopno pobijedili momčad Siska i tako osigurali plasman u finale prvenstva Hrvatske.

Nakon domaćih pobjeda sa 5:1 i 18:3, Karlovčani su u subotu Sisku bili bolji sa 7:0. Storksi su ponovili igru iz prvog susreta s Karlovčanima te su sve do kraja 5. ininga držali 0 : 0 s puno iskusnijim i realno boljim protivnikom. Tek u 6. izmjeni Olimpija zahvaljujuću pogrešci odbrane Siska osvaja prvi bod.

Pad koncetracije i pogreške u odbrani Siska te dobra igra Karlovčana u napadu omogućava osvajnje 4 boda gostujuće ekipe u 7. izmjeni. Do kraja utakmice Storksi nisu više imali snage da se vrate u igru a Olimpija u zadnjem napadu osvaja još 2 boda i postavlja konačni rezultat od 7 : 0. I ovu utakmicu obilježili su odličnom igrom bacači obje ekipe, Đeferović kod Siska i Zdelar kod Olimpije.

Za Sisak su igrali: Mahač, Brkašić, Salešević, Roksa, Vanić, Kasunić, Birač, Medved, Kastmiler, Matić i
Đeferović.

U drugom polufinalu Nada iz Splita očekivano i bez većih problema dobila je Vindiju u Varaždinu sa 5 : 0. U finale koje se igra na četiri pobjede, sastaju se Olimpija i Nada a Sisak igra za 3. mjesto protiv Vindije.

Luka Brkašić, član BK Sisak pozvan je na završne pripreme juniorske reprezentacije u Varaždin. Juniorska reprezentacija od 10. do 14. srpnja sudjeluje na prvenstvu Europe u Francuskoj.

Komentirajte