Naslovnica Izdvojeno Novi kredit za vrtić na Zelenom Brijegu

Novi kredit za vrtić na Zelenom Brijegu

Raskinut će se ugovor sa Epsilon građenjem, ali samo vezano uz gradnju novog vrtića na Zelenom Brijegu, rekao nam je gradonačelnik Siska Dinko Pintarić. Time bi se omogućio dovršetak tog objekta čija gradnja traje puno, puno više od planiranog. Epsilonu bi se platili dosadašnji troškovi, jer je po projektu vrtić dovršen do 90 posto, ali ne kao planirani najam, nego kao klasični kredit. Rokovi otplate ostaju isti.

No za završetak vrtića podići će se, vjerojatno, i robni kredit u iznosu od 3,8 milijuna kuna, koliko je procijenjeno da bi koštalo unutrašnje opremanje vrtića. Naime, Gradsko vijeće poduprlo je zaduženje Grada Siska kod Privredne banke Zagreb za dva milijuna kuna što je namijenjeno za uređenje novog vrtića. Tih dva milijuna kuna Grad bi trebao otplaćivati iduća 84 mjeseca, do 1. rujna 2019. godine.

“No, ni tih dva milijuna kuna nije dovoljno da bi se vrtić priveo svrhi. Stoga smo u pregovorima s tvrtkama koji bi nam dali robni kredit u visini od oko 3,8 milijuna kuna. Te bi tvrtke opremile vrtić do uporabne dozvole, a preuzele bi ovaj kredit od dva milijuna kuna, a onda bi mi njima vraćali 3,8 milijuna kuna, kazuje Dinko Pintarić ne pojašnjavajući zbog čega Grad u samom startu nije mogao od banaka podići 3,8 milijuna kuna, nego je podigao samo dva milijuna.

Riješena je i nedoumica oko mogućeg osnutka nove ustanove zbog novog objekta vrtića.

“Objekt budućeg vrtića na Zelenom brijegu može preuzeti Dječji vrtić Sisak Stari, samo se moraju poštivati standardi. Tako nema potrebe za novom ustanovom koja bi za sobom neizbježno povukla i upošljavanje nove administracije, rekao je Pintarić.

No, ostaje problem vanjskog uređenja vrtić i pratećeg igrališta jer ovih 3,8 milijuna kuna biti će dostatno samo za unutarnji interijer, zaštitu objekta i opremanje vrtića. Kada će novi vrtić otvoriti vrata, ne može se sa sigurnošću reći, no sigurno neće do jeseni i nove upisne sezone.

Komentirajte