23.3 C
Sisak
Nedjelja, 26 rujna, 2021

Izlazi knjiga o ubojstvu ruskih novinara na Banovini

- Marketing-spot_imgspot_img

U nakladi Hrvatskog memorijalno dokumentacijskog centra Domovinskog rata RH i Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata-ogranak Selište Kostajničko,21.lipnja 2012 godine iz tiska će izaći knjiga “Crna mapa – priča jedne novinarske istrage” na hrvatskom jeziku, autora Vladimira Mukuseva. Urednik knjige je Ivica Pandža Orkan.

Knjiga “Crna mapa – priča jedne novinarske istrage” je knjiga medijsko-političko-diplomatsko-obavještajnog sadržaja a govori o slučaju ubojstva dvojice ruskih novinara dopisnika državne televizije SSSR-a,Viktora Nogina i Genadiya Kurinnoya koje su pripadnici srpskih paravojnih postrojbi mučki ubili 1.rujna 1991 .godine u selu Panjani kod Hrvatske Kostajnice.

Autor Vladimir Mukusev(bivši deputat u Vrhovnom Sovjetu Rusije i čelnik Istražne komisije ruskog parlamenta koja je istraživala ovaj slučaj)u knjizi na 200 stranica. objavljuje fotografije i dokumente ruskih obavještajnih službi i Tužiteljstva Rusije,iznosi svoja osobna saznanja prikupljana u istrazi ovog ratnog zločina,otkriva imena ubojica te razotkriva pokušaj da se za ovaj zločin optuže hrvatski branitelji.Knjiga donosi i dokumente parainstitucija tzv.rsk nađene u VRA Oluja koji govore o ovom ratnom zločinu.

Promocija knjige “Crna mapa – priča jedne novinarske istrage” će se održati u petak, 29.lipnja 2012., s početkom u 18 sati u Narodnoj knjižnici i čitaonici Vlado Gotovac Sisak, Rimska bb.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti