9.2 C
Sisak
Subota, 23 listopada, 2021

Županijski HSP o izborima

- Marketing-spot_imgspot_img

Županijsko vijeće Hrvatske stranke prava u Sisačko-moslavačkoj županiji spremno će dočekati predstojeće lokalne izbore, na kojima očekuje i dobar rezultat.  To je na konferenciji za novinare izjavio predsjednik Županijskog vijeća Željko Soldo.

“Krivca za neuspjeh na parlamentarnim izborima vidimo u Veljku Novaku, jer je upravo on inzistirao na dovođenju Ante Đapića, kao nositelja liste u 6. izbornoj jedinici – rekao je Soldo.

Soldo je izrazio spremnost stranke na koaliranje s drugim strankama prije i poslije izbora. Rekao je da su pravaši zadovoljni što su mnogi županijski projekti, koje podupiru, ušli u plan investicija poput gradnje Obrtničke škole i središnjeg paviljona sisačke Bolnice.

Tajnik županijskog vijeća HSP-a Zdenko Koren i povjerenik za sisački HSP je kazao kako nakon napravljene revizije imaju 683 članova u Sisku, novopridošlih 128 što je 809 članova. To nisu konačni podaci jer, kako su još jednom podsjetili, ne mogu do sve dokumentacije zbog toga što su stranačke prostorije u Sisku dodijeljene klubu nezavisnih vijećnika, odnosno Veljku Novaku, koji je izišao iz HSP-a i nakon pet dana ušao u HSP dr.Ante Starčević.

Do kraja mjeseca će se, najavili su članovi sisačkog HSP-a, unatoč tome, održati izborni zbor sisačke podružnice. Koren je apelirao na vijećnike HSP-a dr.Ante Starčević da budu pošteni i vrate mandat HSP-u. Nakon što su im oduzete prostorije, od gradske vlasti očekuje primopredaju stranačke dokumenatacije.

Osvrnuli su se i na prelazak glinske podružnice u HSP dr. Ante Starčevć. “Od 175 članarina u prošloj godini plaćene su samo 2, a ove godine plaćeno je samo 5 članarina. Gdje su onda ti članovi?”, pitao je Soldo.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti