2 C
Sisak
Srijeda, 27 listopada, 2021

HSLS traži pomoć od Grada za Blinjski Kut

- Marketing-spot_imgspot_img

Član HSLS-a i predsjednik Mjesnog odbora Blinjski Kut, Tomislav Blažeković pozvao je otvorenim pismom  službe Grada Siska da se aktivnije uključe u rješavanje problema trgovine i poštanskog ureda u Blinjskom Kutu.

“Naime, već se nekoliko godina najavljuje gašenje poštanskog ureda u našem naselju koji dostavom pokriva područje od 24 sela uglavnom sa područja od posebne državne skrbi. Najavljeno nam je da će se ta loša ideja realizirati u svibnju 2012. godine.Trgovina u Blinjskom Kutu ne postoji već duži niz godina. Oba problema pokušali smo riješiti kontaktiranjem s trgovačkim društvom Lonia d.o.o, koji su zainteresirani za otvaranje trgovine i za obavljanje poštanske djelatnosti.

No u realizaciji ideje došlo je do očito nepremostive zapreke. U suradnji s Gradom Siskom dogovoreno je da se zainteresiranom trgovačkom društvu izađe u susret davanjem u najam gradskog prostora u naselju, no niti jedan gradski prostor nema sve potrebne dozvole, koje su preduvjet otvaranju objekta.

Ovim putem apeliramo na Grad Sisak da se aktivno uključi u što prije rješavanje tog birokratskog problema, kako bi građanima Blinjskog Kuta omogućili barem nekakve preduvjete za ostanak u mjestu. ” – stoji u HSLS-ovom otvorenom pismu kojeg potpisuje Tomislav Blažeković.

Foto: novossti.com

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti