Naslovnica Vijesti SMŽ Najave za nedjelju, 22. travnja

Najave za nedjelju, 22. travnja

SISAK CAPRAG – Hrvatska narodna stranka organizira u nedjelju, 22. travnja, biciklijadu u Capragu. koja će se, povodom Dana planete Zemlje održati sa startom na Tržnici Caprag.

Program je sljedeći:

Prezentacija manifestacije s početkom u 9,30 sati:
– prikladni panoi sa porukama o očuvanju planeta, promotivni materijali,
Biciklijada (bicikli, role, šetnja) s početkom u 10,00 sati:
– polazak sa tržnice u 10,00 sati,
– izlazak na ulicu Hrvatskog narodnog preporoda,
– zadržavanje kod mjerne stanice,
– izlazak na Ulicu Marijana Celjaka do željezarske porte,
– ulazak u Ulicu braće Kavurić,
– kretanje po parku do Kardeljevog spomenika,
– završetak na mjestu polaska.

SISAK – Zeleni tjedan u Sisku završit će u  nedjelju, 22. travnja 2012. biciklijadom «Ulicama moga grada». Biciklijada u 16 sati kreće iz dvorišta gradske vijećnice, ide Rimskom ulicom, preko Trga Josipa bana Jelačića, preko Starog mosta, Obalom Ruđera Boškovića kroz Pogorelca do Novog mosta i nasipom uz Kupu do kupališta Zibel. Na kupalištu Zibel će biti organizirana tombola za sudionike biciklijade,  a nagrade će biti bicikli, biciklistička oprema i dr.

PETRINJA ZELENA DOLINA – Motocross klub Petrinja organizira Prvenstvo hrvatske u motocrossu. Bit će održano u nedjelju, 22.travnja, s početkom u 13 sati na stazi u Zelenoj dolini.

JASENOVAC – Javna ustanova Spomen područje Jasenovac organizira komemoraciju kod spomenika “Kameni cvijet” u Jasenovcu u nedjelju, 22. travnja 2012. godine, s početkom u 10.30 sati. Svečanost i polaganje vijenaca održava se u znak sjećanja na 22. travnja 1945. godine, dan proboja zatočenika iz koncentracijskog logora Jasenovac, u počast svim stradalim u tom logoru, kao i preživjelim zatočenicama i zatočenicima. Komemorativnoj svečanosti prisustvovat će predsjednik Republike Hrvatske prof. dr. sc. Ivo Josipović, predsjednik Hrvatskog sabora Boris Šprem, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović, sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel, zamjenici županice Mira Harcet i Andrija Rudić, vijećnici u Županijskoj skupštini, te ostali županijski dužnosnici. Dolazak visokog gosta i uzvanika, te okupljanje svih sudionika komemoracije i predstavnika medija očekuje se ispred zgrade Memorijalnog muzeja JU Spomen područje Jasenovac, u 9.30 sati.

Komentirajte