13 C
Sisak
Petak, 1 ožujka, 2024

Svijet u utorak slavi Dan kazališta za djecu i mlade

Datum:

Marketing

Sisačko kazalište u znaku Noći velike sezone

˝Kazalište je za svakoga no ne dopire do svakoga. Često ono ne dopre do odraslih jer se djeca nemaju prilike zaljubiti u njega. I često ono ne dopre do djece  jer nije doprlo do odraslih koji stvaraju okvir u kojem djeca žive i rastu pa tako i nemaju obveze prema njemu.˝ Tako se u svom pismu u povodu ovogodišnjeg obilježavanja Svjetskog dana kazališta za djecu i mlade javnosti obraća predsjednica svjetske organizacije ASSITEJ-a, Yvette Hardie.  Ne čudi stoga da je slogan svjetskog ASSITEJ-a za razdoblje 2012. – 2014. ˝Povedite danas dijete u kazalište˝. To je poziv roditeljima, bakama i djedovima te starateljima da djecu o kojoj brinu 20. ožujka povedu u kazalište.
Tog će dana u Splitu biti  dodijeljene nagrade s 14.-og Susreta profesionalnih kazališta za djecu i mlade HC ASSITEJ 2011.  i  nagrada “Zvjezdana Ladika”  sa Susreta profesionalno vođenih  kazališta za djecu i mlade održanog lani u Sisku koju su dobili Iva Lehunšek Panić za rad na predstavi ´Nasilje´ Dramskog studija Dječjeg kazališta Dubrava, te Nebojša i Damir Borojević za rad na predstavi ´A vi? Kako ste vi?´ Dramskog studija mladih Doma kulture Sisak.
Proslavljajući Svjetski dan kazališta za djecu i mlade Plesni studio sisačkog Doma kulture 21. ožujka u Kazalištu 21 u 19,30 sati upriličit će premijernu izvedbu predstave Noć velike sezone. Zbog poruke koju nosi i priče o manekenkama i, uopće svijetu manekenstva koji  postaje način življenja s nerijetko okrutnim završetkom, predstava Noć velike sezone od trenutka kad je prvi put postavljena 2003. nekoliko je puta izvedena uoči mnoštva modnih happeninga, poput Cro-a-portera. Osvrnemo li se na aktualnu kampanju u Europi protiv anoreksije, koja je vrlo često zabilježena u svijetu mode, ne čudi potreba za ponovnim oživljavanjem ove predstave za koju koreografiju potpisuje Jasminka Petek Krapljan, a dramaturgiju Jasmin Novljaković.

Možda vas zanima...

Dani sisačkog sporta uz Crvenu jabuku i U-15 nogometnu reprezentaciju

Grad Sisak i Zajednica sportskih udruga Grada Siska ove...

Danas se obilježava Međunarodni dan rijetkih bolesti

'S rijetkima svaki dan, a ne svake prijestupne' slogan...

Na Srednjoj školi Viktorovac Sisak uskoro nova fasada

Počeli su radovi na postavljanju vanjske ovojnice na zgradi...