Naslovnica Izdvojeno Zbog glasanja za Hypograd Krešu Bočinu izbacuju iz HSLS-a!

Zbog glasanja za Hypograd Krešu Bočinu izbacuju iz HSLS-a!

U srijedu navečer Izvršni odbor sisačkog HSLS-a jednoglasno je odlučio pokrenuti postupak za isključenje Kreše Bočine, vijećnika HSLS-a u Gradskom vijeću, iz stranke. Povod je tome njegovo glasanje za davanje pod zalog gradskih nekrentina vrijednih oko 100 milijuna kuna, kako bi se mogla nastaviti gradnja sportske dvorane na zaobilaznici.

U HSLS ističu kako je glasanje Bočine na sjednici Gradskog vijeća za davanje pod hipoteku gradske imovine u suprotnosti sa odlukom Izvršnog odbora koji je na svojoj sjednici 10.3.2012. donio odluku da se glasa PROTIV.

“Na taj način je gospodin Bočina prekršio Statut HSLS-a i  IO HSLS-a je na svojoj Izvanrednoj sjednici 14.03.2012. jednoglasno donio odluku da se pokrene postupak za isključenje gospodina Bočine iz HSLS-a.” – priopćio je sisački HSLS istaknuvši kako ovo nije prvi puta da gospodin Bočina glasuje i postupa protivno odlukama IO HSLS-a.

“Glasovanje na zadnjoj sjednici GV kap koja je prelila čašu i HSLS ne želi više tolerirati samostalne i osobne odluke gospodina Bočine i obavještavamo sisačku javnost da ga više ne smatramo našim članom te da je svako buduće istupanje u javnosti njegov osobni stav.    HSLS kao jedna od prvih sisačkih stranaka se želi ograditi od pojedinaca koji su kroz HSLS ostvarivali samo i jedino svoje interese i podržavamo sve političke opcije koje su protiv skandaloznog davanja imovine Grada pod hipoteku. Držimo da se nije smjelo pristati na  ucjenjivačku opciju „uzmi ili ostavi“ nego tražiti alternativu u fer poslovnom dogovoru. Podržavamo sve buduće političke akcije koje će imati za cilj da se ovakva nakana osujeti.    Nažalost, u hrvatsku javnost smo po tko zna koji puta poslali sliku Siska  u kojem afera sustiže aferu, a realne i životne probleme nitko ne rješava nego ih dapače produbljuje svakim danom.” – stoji u priopćenju sisačkog HSLS-a.

Komentirajte