Naslovnica Vijesti Sisak Kritika gradske vlasti uz dvije godine Laburista u Sisku

Kritika gradske vlasti uz dvije godine Laburista u Sisku

Sisački ogranak laburista održao je jučer tiskovnu konferenciju u prostoru zgrade političkih stranaka u Sisku. Osim obilježavanja druge godišnjice stranke, bilo je govora i o stanju u gradu Sisku. Novinarima su se obratili predsjednik županijske podružnice i saborski zastupnik Mladen Novak te predsjednik ogranka Sisak Ivica Rendulić.

Osnovano je 17 županijskih podružnica i 90 gradskih ogranaka, podaci su koje je predočio predsjednik ogranka, Ivica Rendulić. Laburisti su podsjetili su na porast broja ogranaka i podružnica diljem Hrvatske, najavivši osnivanje ogranka u Popovači.

Istaknuto je vrlo loše cjelokupno stanje u Sisku, a posebno su naglašena kritike vezane za megalomanske projekte od kojih niti jedan nije dovršen, a mnogi nisu ni započeti. Ističu kako su ti projekti već u samom početku bili neizvedivi zbog nerealnih ideja, između ostalog i skupih materijala predviđenih za tu svrhu. Mladen Novak je iznio saznanje iz razgovora s gradskim čelništvom po kojem Hypo banka uskoro kreće u reviziju projekta nove dvorane, koji bi trebao biti realniji. Primjerice, uštedjeti se može 7-8 milijuna kuna samo na izmjeni planiranog drvenog krovišta dvorane koji je, koristeći uvozno drvo, bio daleko od neophodnog.

Najavio je pokretanje inicijative za uvođenje dva brza vlaka na relaciji Sisak-Zagreb, kao i revitalizaciju pruge Sisak-Petrinja, projekta koji može koštati daleko manje nego što je pretpostavljeno.

Nadalje se osvrnuo i na najavljeno produženje naplate parkiranja u Sisku, čime se izravno ide na ruku trgovačkim lancima na rubu grada, a samim time na uštrb obrtnika u središtu grada. Dotaknuli su se laburisti i nedovršenog vrtića na Zelenom brijegu, ali i načina raspodjele novca u sisačkom sportu, odnosno financiranju sportsklih udruga koji se odvija bez donešenog Pravilnika.

Prozvani su i vijećnici grada Siska zbog nepokretanja opoziva gradonačelnika, usprkos nalazu državne revizije. Pitaju se je li njihova šutnja kupljena isplatama putnih troškova. Nabrojao je Novak i zastare u kojima je izgubljen prihod Grada, plaće sedmorice članova kabineta u iznosu od 12.268 kuna bruto mjesečno i ostalih gradskih nelogičnosti. Jedna od njih je i pitanje vezano uz ukidanje autobusnih linija te pojeftinjenja studentske autobusne karte Sisak-Zagreb. “Zašto se ranije nije primjenila ova cijena, ako je isplativa?”, potom aludirajući na nekretnine kao jedan od mogućih razloga za polagani kraj “Autoprometa”.

Komentirajte