Naslovnica Vijesti SMŽ Kutinom i Petrinjom u subotu vladaju maškare!

Kutinom i Petrinjom u subotu vladaju maškare!

U subotu, 18.02.2012. svjetovna vlast grada Kutine predat će vlast maškarama čime će službeno započeti Fašnik u Kutini 2012. Fašničke povorke po sedamnaesti put oživjet će pokladne običaje, pjesmu, ples i ludost kroz ulice grada Kutine, a nakon toga uslijedit će niz maskenbala.

Program se sastoji od maskirane povorke (djeca i odrasli), te završne zabave u šatoru kod Športskog centra u kojem će biti organizirana ugostiteljska ponuda i glazbeni program.

Povorka kreće sa prostora nove gradske tržnice (Tržna 8) u 14.00 sati, a prolazit će: Tržnom ulicom, zatim Kolodvorskom i dalje ulicom Hrvatskih branitelja do Športskog centra, gdje će u 15.00 sati biti tradicionalno predstavljanje skupina na pozornici i preuzimanje ključeva grada. Nakon predstavljanja, svi sudionici će biti počašćeni okrjepom u šatoru, a biti će organiziran i prigodni glazbeni program. I ove godine na povorci će kao gosti nastupiti vanjske skupine, kao i brojne dječje skupine, a organizatori se nadaju i dobrom odazivu Kutinčana.

U slučaju lošeg vremena povorka neće prolaziti gradom, a predstavljanje će se održati u sportskoj dvorani Športskog Centra, (Ulica Hrvatskih branitelja 8, Kutina). Isti dan se održava i Fašnik u Ilovi (FUI) dok je u utorak, 21. veljače, Fašnik u Kutinskom Selu (FUKS).

U Petrinji će u subotu 18.veljače s početkom u 11 sati i 30 minuta biti održana fašnička promenada i prigodni program nakon nje u Velikoj dvorani Hrvatskog doma. Organizator je Turistička zajednica Grada Petrinje. Nastupaju: Dječji vrtić Petrinjčica, Djeca iz male škole, igraonica Košnica Gradske knjižnice i čitaonice, petrinjske mažoretkinje, Baletni studio Harlekin, Plesni klub Petrinia, ŠARRK Megarock.

Komentirajte