Naslovnica Izdvojeno Odgođeno suđenje protiv Kivača, Senčara i Juzbašića

Odgođeno suđenje protiv Kivača, Senčara i Juzbašića

Za ponedjeljak najavljena rasprava na Županijskom sudu u Sisku protiv skupine Siščana, koji su optuženi za zlouporabu položaja i ovlasti u cilju pribavljanja imovinske koristi, zbog bolesti sutkinje Snježane Mrkoci, odgođena je za kraj ovog mjeseca, donosi vecernji.hr.

Na ročištu se pojavio jedino prvookrivljeni Zoran Kivač, koji nije na vrijeme primio obavijest o odgodi, te je doputovao zrakoplovom iz ukrajinskog Dnjepropetrovska, gdje trenutačno radi. Njemu se stavlja na teret da je kao direktor dubičkog Komunalca izdao bjanko zadužnicu i mjenicu kao jamstvo za kredit Hypo banke od 95.000 eura za uređenje zgrade bivšeg sisačkog Oxicolora. Kredit je, prema optužnici, nenamjenski potrošen i nije vraćen. Kivač je izjavio žaljenje što rasprava nije održana i dodao kako će lako dokazat svoju nevinost. Okrivljeni su još voditelj poslovnice Hypo Alpe-Adria banke u Sisku Igor Senčar, koji je navodno naložio da se kredit prebaci na račun također osumnjičenog vlasnika zgrade Gorana Juzbašića.

Osumnjičeni su još bili Robert Hergešić čija je tvrtka Grga-mont obavljala radove i koristila kredit, te Siniša Gajić, koji je navodno poticao Hergešića na na kredit i kupio jedan od uređenih stanova. Međutim, u istražnom postupku Županijski je sud odustao od kaznenog progona Roberta Hergešića i Siniše Gajića, navodeći kako “nema dovoljno osnovane sumnje da su postupili na način kako im je to stavljeno na teret istražnim zahtjevom”.

Komentirajte