Naslovnica Izdvojeno I upola jeftinija karta za bus duplo skuplja od karte za vlak

I upola jeftinija karta za bus duplo skuplja od karte za vlak

Umjesto gradskih subvencija za vlak, koje su studentima ukinute početkom godine, sredinom siječnja gradska pročelnica Irma Matanovića najavila je da svi studenti s područja Siska od 1. veljače na blagajni Autoprometa, uz predočenje potvrde s fakulteta, mogu kupiti 50% jeftiniju autobusnu kartu na relaciji Sisak – Zagreb.

U Autoprometu kažu da još nitko od studenata nije pokazao interes, što i ne čudi, obzirom na cijenu “povlaštene” karte: “Puna cijena mjesečne karte na relaciji Sisak-Zagreb iznosi 1094 kune, a za studente košta 547 kuna” – doznajemo od direktora Autoprometa Miljenka Vurina.

A to znači da je upola jeftinija karta za bus i dalje skuplja od karte za vlak. Budući da Županija nije ukidala svoje subvencije za željeznički prijevoz, studenti koji koriste tu pogodnost, mjesečnu kartu za vlak do Zagreba plaćaju 213 kuna.

No, u Autoprometu nadaju se da će studenti ipak pokazati interes za prijevoz njihovim autobusima. To se može očekivati jedino ako se uvede puno isplativiji 50% -tni popust na dnevne karte. “Očekujem da ćemo do 1.3. biti u mogućnosti uvesti prodaju dnevnih karata u pola cijene što bi posebno pogodovalo našim studentima koji ne putuju svaki dan, odnosno onima koji stanuju u Zagrebu” – kaže Vurin.

Komentirajte